banner388

Bedelli tuzağına düşmeyin: Bu ilanlara dikkat

Ordu'da hizmet veren oto ekspertiz uzmanı Taner Yurt, 'bedelli askerlik nedeniyle satılık' yazan ilanlara dikkat etmeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Bedelli tuzağına düşmeyin: Bu ilanlara dikkat

Ordu'da hizmet veren oto ekspertiz uzmanı Taner Yurt, 'bedelli askerlik nedeniyle satılık' yazan ilanlara dikkat etmeleri konusunda vatandaşları uyardı.

31 Temmuz 2018 Salı 13:34
Bedelli tuzağına düşmeyin: Bu ilanlara dikkat

Bedelli askerlik yasasının kesinleşmesiyle birlikte bazı vatandaşlar araçlarını satarak 15 bin TL bedelli askerlik ücreti yatıracak. Aynı zamanda Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte de 2. el araç piyasasında hareketlilik yaşanmaya başlandı. Uzmanlar bu süreci fırsat bilen art niyetli kişilere karşı vatandaşları uyardı.

Bedelli askerlik başlığı adı altında araçların ucuza satıldığını ifade eden oto ekspertiz hizmeti veren ekspertiz uzmanı Taner Yurt "Günümüzde ‘fırsatçılar’ dediğimiz kişiler, ellerinde bulunan boyalı, hatalı ve arızalı araçları, ‘bedelli askerlik’ adı altında ihtiyaçtan dolayı satıyorum gibi düşük fiyatlarla internet ilanlarına atıp, insanları kandırabiliyorlar. İlanı gören arkadaşlarımız da araç uygun olduğu için bunlara aldanabiliyor. Kesinlikle bir araç alınacağı zaman detaylı olarak ekspertizlere götürüp, aracı incelettirip, gerçekten aracın fiyatını ve değerini hasarını öğrenebilirsiniz” dedi. 

Alınacak araçların ekspertiz kontrolünden geçmesi gerektiğini belirten Yurt, "Aracın mekaniğinde oluşabilecek bir sıkıntıda, özellikle otomatik şanzımanlı araçlarda çok yüksek külfetler çıkabilir. Kesinlikle alınacak araçların ekspertizlere gösterilmesini tavsiye ediyorum. Burada araçlar, amortisörden motor, şanzıman, mekanik, kaporta-boya ve beyin testi en ince ayrıntılarına kadar bakılıyor. Kurumsal firma olmayanlar, yine anlaşmalı olarak, vatandaşın bildiği ve tanıdığı yerlere götürerek, hasarlı bir aracı hasarsız olarak yapılan satışları da duyuyoruz. O yüzden kurumsal firmalar da ekspertiz yapılması daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.