banner388

Başbakan Yıldırım Söz Sırasının Millete Geldiğini Söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, kararı verme sırasının millete geldiğini söyledi

Başbakan Yıldırım Söz Sırasının Millete Geldiğini Söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, kararı verme sırasının millete geldiğini söyledi

08 Şubat 2017 Çarşamba 14:31
Başbakan Yıldırım Söz Sırasının Millete Geldiğini Söyledi

Türkiye üzerinde her zaman bir saldırı politikasının gerçekleştirilmek istendiğine dikkat çeken Yıldırım, ülkenin bugün geldiği noktanın birilerinin canını sıktığını dile getirdi.

Gelişimsel hamlelerin birilerini rahatsız ettiğini söyledi

Türkiye’nin giderek geliştiğini bildiren Başbakan Binali Yıldırım, faiz oranlarının yüzde 5’in altına düştüğünü, dünyanın en büyük havalimanının İstanbul’da yapılıyor olmasından birilerinin rahatsızlık duyduğunu söyledi

Yapılan her saldırı politikasının ülkedeki bir dinamiği, toplumun herhangi bir kesimini hedef aldığını söylerken, Türk vatandaşlarının bu oyunlara yenik düşmediğini vurguladı.

Söz sırası millette

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının devamında ‘’Türkiye’nin yönetim sistemi noktasında böylesine radikal bir yol ayrımına niye geldik? Bunun bir arka planı var, arka arkaya gelen birçok sebebi var. Bu noktaya hem çok daha uzun bir tarihsel arka planın tezahürü olarak, son 14 yılın gösterdiği acı tecrübelerin çıkış yolu olarak geldik. Müslüman aynı delikten iki defa ısırılmaz. Biz, aynı delikten defalarca ısırılma teşebbüsüne maruz kaldık. Darbeler, siyasi krizlerle, sosyal krizlerle, ekonomik yıkımlarla ısırıldık. Terörle aynı şeyi yaşadık. Onun için diyoruz ki, ’Artık yeter, artık söz de karar da milletindir’. Sürekli kriz üreten, milleti üzen devleti örseleyen bir sistemde ısrar etmenin anlamı yok. Cumhuriyet baki ama yönetim sisteminin biadı dolmuştur. Çözüm, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir."

Referandum konusuna da değinen Başbakan Binali Yıldırım, sandıkta verilecek olan EVET oyunun belediye başkanlığı seçimlerinden verilen oyla aynı olduğunu söylerken her iki seçim arasında benzerlik kurdu ve o seçimde nasıl ülke bölünmüyorsa bu oylamada da bölünme diye bir şeyin olmayacağını belirtiyor. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin yeni sistemle buluşacağını ifade etti ve konuşmasını şöyle sürdürdü.

‘’İki ayımız var. Bu iki ay, her saniyesi her anı değerli. Bu bir seçim değil. Milletvekili seçimi değil, Cumhurbaşkanı seçimi değil, belediye başkanları seçimi değil, bu bir halk oylaması. Bir anayasa değişikliği. Siyasi rakiplerimizin bunu bir seçime dönüştürme gayretleri olduğunu görüyoruz. Biz, AK Parti olarak bu konulara yabancı değiliz. geçmişte buna benzer gruplaşmaları, ittifakları hep gördük. Allah’ın izniyle, milletimizin desteğiyle bütün bu dirençleri birer birer yok ederek bugünlere geldik. Niyetimiz hayr, akıbet hayr. Hayırla, hayrı karıştırıyor bunlar. Hayr, biride hayır. Onlar hayırcı, biz hayrcıyız. Birinde "ı" harfi var, birinde yok" açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 08.02.2017 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.