banner388
banner390
banner410
banner408

Bakanlıktan sigara uyarısı!

Sağlık Bakanlığı korona virüs konusunda sigara içenlere yönelik uyarıda bulundu.

banner269

Bakanlıktan sigara uyarısı!

Sağlık Bakanlığı korona virüs konusunda sigara içenlere yönelik uyarıda bulundu.

17 Nisan 2021 Cumartesi 17:15
Bakanlıktan sigara uyarısı!

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, sigara kullanımının Ramazan ayında da ciddi sağlık sıkıntılarına neden olduğuna vurgu yapılırken, igtar sonrası üst üste sigara içilmesi ya da tütün ürünü kullanılmasının damarlarda daralma meydana getirdii hatırlatıldı.

Sigarayı bırakmak isteyen için 7 gün 74 saat hizmet veren ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nın hatırlatıldığı açıklamada, "Danışma Hattında, sigara bırakma sürecini kolaylaştıracak bilişsel-davranışsal tedavilere ilişkin destek sağlanırken, sigara bırakma polikliniklerinde hekimlerimiz tarafından uygun hastalara ilaç tedavisi de başlanabiliyor. Sigara bırakma tedavisinde kullanılan ilaçlar, vatandaşlarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunuluyor. Tütün ürünü kullanımı bırakıldığı andan itibaren oluşturduğu sağlık riskleri azalıyor ve vücutta olumlu bir değişim başlıyor. Bu nedenle sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanan vatandaşlarımıza ramazanı fırsat bilerek Sağlık Bakanlığının da desteğiyle sigarayı bırakmaya davet ediyoruz." denildi. 

Anahtar Kelimeler:
SigaraKorona Virüs
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.