banner388
banner390
banner410
banner408

Ayasofya camii oldu! İlk namaz 24 Temmuz'da

Ayasofya Müzesi, danıştay kararıyla camii oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk namazın 24 Temmuz'da kılınacağını açıkladı.

banner269

Ayasofya camii oldu! İlk namaz 24 Temmuz'da

Ayasofya Müzesi, danıştay kararıyla camii oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk namazın 24 Temmuz'da kılınacağını açıkladı.

10 Temmuz 2020 Cuma 20:51
Ayasofya camii oldu! İlk namaz 24 Temmuz'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayasofya'nın Cami olması kararı sonrası kameralar karşısına geçti ve ulusa sesleniş konuşması yapmaya başladı. İşte o konuşma:

"BU 567 YILLIK BİR HAK"

"Ayasofya kararının milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Diyanet ile Kültür e Turizm Bakanlığı çalışmalara başladı. Ayasofya Cami'sine ücretli giriş uygulamasını kaldırıyoruz. Kapılar yerli yabancı, müslim hayri müslim herkese açık olacak.  Yeni statü ile Ayasofya herkesi kucaklamaya devam edecek. 24 Temmuz 2020 Cuma günü Ayasofya Açılacak. 24 Temmuz Cuma günü ilk namaz kılınacak. Herkes geldiği zaman burada yapılan dedikoduların olamadığını, tam aksine bizler devraldığımız mirası nasıl geleceğe taşırızı göstereceğiz. Herkesi Ayasofya kararına saygılı olmaya davet ediyorum. Uluslararası alanda her türlü görüşü anlayışla karşılarız.  Ayasofya'nın ibadete açılıyor olması ülkemizin egemenlik hakkından kaynaklanıyor.  Görüş belirtmenin ötesindeki her türlü tavrı ve iradeyi bağımsızlığımızın ihlali olarak kabul ederiz.  Türkiye olarak nasıl diğer ülkelerdeki ibadethanelere karışmıyorsak biz de aynı anlayışı bekliyoruz. Bu tam 567 yıllık bir haktır. İnanç odaklı bir tartışma yapılacaksa bunun konusu Ayasofya değildir. Dünyanın her yerinde tırmanan islam düşmanlığı ve yabancı düşmenlığı tartışılsın. İstanbul'un Fethi ve Ayasofya 'nın Cami 'ye dönüştürülmesi tarihin en şanlı dönemleridir. İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han doğrudan Ayasofya'ya yöneldi. Bizans halkı korku ile beklemektedir. Ancak Fatih hayatları ve yaşamları konusunda onlara teminat vererek sancağını Ayasofya'nın mihrabının olduğu yere diker. Kuvve'ye doğru bir ok fırlatır ve ilk ezanı da kendi okur. Böylece Fetih tescillenir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından şunu paylaştı:

Son Güncelleme: 10.07.2020 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emsalettin 2020-07-10 21:46:19

Çok şükür dertler bitti! Çarşıya pazara ucuzluk gelecek. İşsizlik bitecek. Atanamayan öğretmenler atanacak. Memleket ilim bilim yuvasına dönüp kafir batıdan ithal ettiğimiz bütün ürünler ülkemizde üretilecek. Vatana millete hayırlı olsun!

Avatar
Haluk 2020-07-10 21:16:11

Hayırlı olsun. Bu arada erken seçimde de hayırlısı olsun.

Avatar
recep tirtik 2020-07-11 00:16:59

Ayasofyada zaten namaz kiliniyordu...maksat dostlar alis veris de gorsun..secimlere hazirlanin beyler bir devir degisecek..Samsunu bitirenler korkudan titremeye baslamislardir bile..saathane meydani kimlere yagmalaniyorr..

Avatar
Murat 2020-07-11 09:59:01

Vatan millet din iman edebiyatı. Şuan seçime gitseler gene kazanırlar. Bu halk daha çok ağlar ve seçimde oy verir. Ek9nomi bozuk pahalılık var herşey satıldı işsizlik falan filan sonuç. Gene kazanacak bunlar aman sende bu halkın aklımıza aldılar en sonunda. Alternatifsiz bırakıldı bilerek muhalefet projesiz kalitesiz umut olamaz asla.