banner388

ANADOLU MEDYASI TOPLANDI

Her yıl düzenlenen Anadolu Medyası Çalıştayının 5.’si de yapıldı. Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Türkiye’de Medya Meslek Odası kurulmadan yapılacak her türlü düzenleme, Medya için pansuman tedbirden öteye geçemez” dedi. 

ANADOLU MEDYASI TOPLANDI

Her yıl düzenlenen Anadolu Medyası Çalıştayının 5.’si de yapıldı. Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Türkiye’de Medya Meslek Odası kurulmadan yapılacak her türlü düzenleme, Medya için pansuman tedbirden öteye geçemez” dedi. 

31 Aralık 2021 Cuma 18:09
ANADOLU MEDYASI TOPLANDI

MEDYA MESLEK ODASI KURULMALI MI? 

Tüm İletişim ve Medya Federasyonu TİMEF tarafından gerçekleştirilen Çalıştaya, Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nin de kurucusu olduğu Dijital Medya Federasyonu DİMEF,  Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu AVKON,  İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu İMEF, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu TDGF ve Türk İnternet Medyası Birliği TİMBİR üyesi Medya Mensupları katıldı. Ayrıca yurdun dört bir yanından gazeteciler de V. Anadolu Medyası Çalıştayı’na büyük ilgi gösterdi.

MEDYA İÇİN YENİ DÜZENLEME ŞART

Çalıştayın Moderatörlüğünü ve açılış konuşmasını yapan AVKON Genel Başkanı Şakir Gürel; “Kendi Medya Meslek Odamızın olmayışı en büyük sorunlarımızdan biridir. Türkiye’de Medya Meslek Odası kurulmadan yapılacak her türlü düzenleme, Medya için pansuman tedbirden öteye geçemez. Medya birilerinin değil, mesleği yapanların denetiminde olmalı” dedi. İMEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa da; ”Bizlerin bağlı olabileceği bir Meslek Odasının olması, hepimiz için faydalı olacak. Bu dönemde Medya mensuplarının Elektronikçiler, Emlakçılar, Aktarlar odalarına kayıt olmaları kabul edilebilir bir durum değildir” diyerek Gürel’e destek verdi. 

FARKLI GÖRÜŞTE OLANLAR DA VAR

Çalıştaya katılan deneyimli gazeteciler Medya Meslek Odasının kurulması konusunda görüşlerini dile getirirken farklı düşünenler de vardı. Gazetecilik yapabilmek için zorunlu olarak bir meslek odasına kayıt yaptırmanın özgür basının önünde ileride yeni engeller çıkarabileceği dile getirildi. Mevcut hükümetin dilediği kişilere sarı basın kartı verdiği, muhalif gazetecilere ise türlü zorluklar çıkardığı hatırlatılarak kurulacak olan medya meslek odasının da ileride İletişim Başkanlığı gibi özgür basının önünde yeni bir engel oluşturabileceği ifade edildi. 

ODAYA ÜYE OLMA ZORUNLULUĞU 

Çalıştayın sonunda üyeliğin zorunlu olduğu bir Medya Meslek Odası için izlenecek süreç konusunda AVKON Denetleme Kurulu Başkanı Av. Cüneyd Altıparmak bilgilendirme yaptı. Meslek Odalarını kurmak, gazetecilik yapmak isteyenlere eğitim vermek ve gazeteciliğin toplumda saygın bir meslek haline getirilmesini sağlamak ilk hedefler arasında sıralandı. Katılımcıların soru ve cevaplarının ardından Çalıştay Genel Başkan Şakir Gürel’in konuşmasıyla sona erdi. 

SAMSUN HABER
 

Anahtar Kelimeler:
MedyaAnadolu Medyası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Furkan 2021-12-31 22:09:56

Baba yorgun.