banner388

50 bin TL’ye mezar

Malatya’da bir mezar ustası 50 bin liraya mezarların hazırladığını ifade etti.

50 bin TL’ye mezar

Malatya’da bir mezar ustası 50 bin liraya mezarların hazırladığını ifade etti.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 14:51
50 bin TL’ye mezar

Sadi Kaygısız, 50 yaşında bir mermer ustası. Bölgenin en önemli ustalarından biri olan Kaygısız, lüks mezar yapımlarının olduğundan söz etti.

Bazı mezar fiyatlarının kullanılacağı malzemeye göre farklılıklar oluşturduğunu ifade eden Kaygısız, fiyatların oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Fiyatların ise 30-50 bin lira arasında değiştiğini anlatan Kaygısız, "Malatya’da genelde mermer kullanılıyor. Benim kullandığım taş Kayseri taşı, oradan geliyor. Atölyede kesiliyor, siparişimiz üzerine bize ulaştırılıyor. Mezar siparişi verirken tek bir kayadan olmasını isteyenler de oluyor. Ama ben mesleğimin dışına çıkmıyorum. Bizden türbe şeklinde mezar isteyen müşterilerimiz de mevcut. 4 ayak üzerine etrafı kemerli, şadırvanlı isteyenlerde var. Ortalama fiyatlar 30 ila 50 bin TL arasında değişiyor" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Mezar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.