banner388

Güzel yurdumuz Türkiye, dünyanın en güzel coğrafi köşelerinden birisidir.
Dört mevsimi bir arada yaşaması, bin bir çeşit güzelliği bağrında taşıması,  Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlaması, tarihi, doğal ve kültürel özellikleri ile göz kamaştırıcı bir diyardır Anadolu.
Elbette, her güzelliğin bir bedeli vardır. Yakın uzak demeden birçok devletin gözü de hep bu güzelliklerdedir. Nitekim başımızı bir türlü selamette bırakmıyorlar.
Sürekli hile, oyun ve tuzaklarla başımıza belalar sarmaya devam ediyorlar.
Kısacası; su uyuyor, düşman uyumuyor.

Bizi rahat bırakmıyorlar; çünkü tarihsel olarak bu toprakların kendilerinin olduğunu düşünen birçok millet var. Müslüman ve Türk olduğumuz için kin ve düşmanlık besleyenler de mevcut. Bizden istedikleri ise bu topraklardan çekip gitmemizdir. 
Bu güzel vatandan Müslüman Türk izlerini kazımak en büyük idealleridir. Bu gerçeği artık açıklığıyla görmek zorundayız
Böylesi bir ülkede derin bir tarihi geçmişe sahip olmak, Türk dünyasına ve İslâm âlemine öncülük etmek, dahası kendi ayakları üstünde durup yükselişini sürdürmek, liderlik yapmak bazı devletleri çileden çıkarmışa benziyor. Hasetlik ve düşmanlıkla yanıp tutuşan bu devletler, çoğu zaman alenen ülkemizdeki terör örgütlerini desteklemektedirler. Ekonomik tuzaklar da tüm hızıyla devam ederken bizi dışlamak ve yalnızlaştırmak istiyorlar. İçeriden ve dışarıdan üzerimize gelmeye devam ediyorlar.

Bu topraklarda huzur ve sükûn içinde yaşamak istiyorsak, pek acil olarak yaşadığımız coğrafyanın gereğini kavramak zorundayız. Bu topraklardaki en zayıf noktalarımızdan birisi iç çekişme ve çatışmalardır.
Bilelim ki en büyük düşmanımız tefrikadır.
Millî şairimiz Mehmet Akif ERSOY’ un dizeleri kulaklara küpe olsun!
“Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez!”

Türk milleti bir bütündür. Tarihin hiçbir döneminde insan ayrımı yapmamış bir millet tecrübesine ve herkesi adilce kucaklamış bir devlet geleneğine sahip Yüce Türk milleti, ortak değerlerle asırlarca yoğrulmuş, aynı kültürel zeminde birleşmiş yüce milletimizin ortak adıdır. “Türk” adını yıpratmaya çalışmak en basit ifadesiyle kendini bilmezliktir.
“Türk” kavramına dar bir etnik anlamı yüklemek, tarihin kısacık bir dönemine münhasır kılmak, dış düşmanlarımızın ekmeğine yağ hatta bal da sürmektedir. Çünkü Anadolu’dan İslam’ı kazımak isteyenler, en büyük engel olarak Türk milletini görmektedir.
Gelecek nesilleri düşünmeliyiz. İdeal insan yetiştiremeyen toplumlar iktisaden ilerleseler dahi ayakta kalamazlar. Bütün yatırımlar içinde en kıymetli olanı insana yapılan yatırımdır. Okuyan, araştıran, değer veren, düşünen, iletişim kuran ve çok çalışan nesiller tek kurtuluş reçetemizdir.
Bireyi ve toplumu eğitmeden kalkınmak da mümkün değildir.
Gönlümüzü, zihnimizi ve gücümüzü birleştirelim. Dış düşmanlara ve basiretsizlere fırsat vermeyelim. Gün, birlik ve kardeşlik günüdür!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.