28. Dönem Samsun Milletvekili olan Erhan Usta, aynı zamanda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ile Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nde görev yapıyor. Usta, daha önce İYİ Parti Grup Başkanvekilliği görevinde de bulunmuştu.

İmralı’da Abdullah Öcalan için hazırlanan konut tartışmaları siyaset gündemindeki yerini koruyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gazeteci Nagehan Alçı’ya, Öcalan için İmralı Adası’nda ev konforuna sahip, bahçeli bir yer inşa edildiğini söylediğinin aktarılmasının ardından tartışmalar büyüdü. AK Partili Şamil Tayyar da söz konusu yapının 250 metrekare kapalı alana sahip dubleks bir villa olduğunu, barınma ve çalışma ofisi olarak planlandığını öne sürdü.

ERHAN USTA: “AKIL, İZAN, VİCDAN, AHLAK…”

Yaşanan tartışmalara İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Usta paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sıvasız evlerin çocuklarını katledene İmralı’da lüks villa yapılmış.

Yazıklar olsun…

Akıl, izan, vicdan, ahlak… hiçbir şey kalmamış.”

Usta’nın açıklaması, İmralı’da Öcalan için hazırlandığı belirtilen konuta yönelik siyasi tartışmaların devam ettiği bir dönemde geldi.

OMÜ ile QS arasında üç yıllık iş birliği anlaşması imzalandı
OMÜ ile QS arasında üç yıllık iş birliği anlaşması imzalandı
İçeriği Görüntüle

İMRALI’DAKİ KONUT TARTIŞMASI BÜYÜYOR

Kamuoyunda tartışılan yapıya ilişkin Şamil Tayyar, 250 metrekare kapalı alanı bulunan dubleks yapının yaklaşık iki katı büyüklüğünde bahçesi olduğunu; teknik altyapı, görüntülü telefon ve internet imkânlarının bulunduğunu iddia etti. Tayyar ayrıca Öcalan’ın henüz buraya yerleşmediğini belirtti.

Daha önce Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise İmralı’da Öcalan’a “villa ya da özel konut inşası veya tahsisi” yapıldığı yönündeki iddiaları reddetmişti.