15 İLDE EŞ ZAMANLI BASKINLAR DÜZENLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2026-2035 Aile ve Nüfus On Yılı vizyonu ile 2026/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında adli ve kolluk birimleri harekete geçti.

Emniyet ve Jandarma unsurlarının katılımıyla 15 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 162 şüpheli şahıs, 9 dernek ve 13 ticari işletme hedef alındı.

Dosya kapsamında fuhşa aracılık ve yer temini sağlayan odaklar, bu suça zemin hazırlayan işletmeler, müstehcen içerik üreticileri ve çocukları istismara açık hale getiren yapılar doğrudan takibe alındı.

GİZLİ SORUŞTURMACILAR DEVREYE GİRDİ, DİJİTAL MATERYALLER TOPLANDI

Yargı sürecinde teknik ve fiziki takibin yanı sıra gizli soruşturmacı tedbirinden de yararlanılarak kapsamlı bir delil zinciri oluşturuldu.

Askeri araç devrildi: 1 asker şehit, 2 asker yaralı
Askeri araç devrildi: 1 asker şehit, 2 asker yaralı
İçeriği Görüntüle

Tanık ifadeleri ve dijital incelemelerin ardından düzenlenen baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ile suç unsuru barındıran çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Suç faaliyetlerine aracılık ettiği saptanan çok sayıda internet sitesi ve sosyal medya hesabı hakkında ivedilikle erişimin engellenmesi kararı tatbik edildi.

MASAK İNCELEMESİNDE YURT DIŞI FON AKIŞI SAPTANDI

Operasyonun mali boyutuna mercek tutan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), incelemeye alınan bazı derneklerin hesaplarında şüpheli para hareketleri belirledi.

Yurt dışındaki kamu kurumları ile çeşitli yabancı menşeli kuruluşlardan bu derneklere yüksek miktarlarda fon transferi yapıldığı tespit edildi.

Finansal kaynağın suç teşkil eden fiillerle ve istismar ağlarıyla bağlantısını çözmek amacıyla derinlemesine inceleme başlatıldı.

"HİÇBİR İSTİSMAR AĞINA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK"

Başarılı operasyon nedeniyle savcılıklar ile emniyet ve jandarma birimlerini kutlayan Adalet Bakanı Akın Gürlek, anayasal sorumlulukların kararlılıkla yerine getirileceğini kaydetti.

Çocukları, gençleri ve aile kurumunu hedef alan hiçbir yasa dışı oluşuma, suça ve istismar ağına kesinlikle taviz verilmeyeceğini vurguladı.