banner388

Yerli hamsi bitti, gözler Gürcistan hamsisinde!

Yerli hamsinin bittiğini belirten Karadenizli balıkçı esnafları, yılbaşından sonra gelecek olan Gürcistan hamsisini bekliyor.

Yerli hamsi bitti, gözler Gürcistan hamsisinde!

Yerli hamsinin bittiğini belirten Karadenizli balıkçı esnafları, yılbaşından sonra gelecek olan Gürcistan hamsisini bekliyor.

31 Aralık 2019 Salı 23:29
Yerli hamsi bitti, gözler Gürcistan hamsisinde!

Son 2-3 haftadan beri az miktarda avlanan hamsinin ne kendilerini ne de tüketiciyi memnun ettiğini belirten balıkçılar, umutlarını Gürcistan’dan gelecek olan hamsiye bağladılar. Çoğu balıkçı esnafı balık olmadığından tezgahlarını açmazken tezgahlarda daha ziyade kültür balıklarının yer alması dikkat çekti.

Sezonun palamutsuz başladığını, ardından avlanan hamsi ile umutlandıklarını ancak onun da hava şartları nedeniyle Türk karasularını erken terk ettiğini belirten balıkçılar bu sezonun da kendileri açısından iyi geçmediğini belirttiler. Son çare olarak Gürcistan'dan gelecek olan hamsiye umut bağladıklarını ifade eden Trabzonlu balıkçılar, hamsinin şu an Gürcistan sularında olduğunu söylediler.

2 Ocak'tan itibaren gelecek

Yılbaşından sonra tezgahlarda hamsinin daha çok olacağını umut ettiklerini belirten balıkçılardan Gökmen Aydın; ”Hamsi, Gürcistan tarafına geçti, 2 Ocak itibariyle Gürcistan'dan hamsi gelmeye başlayacak. Şu an istavrit var. Tezgahlarda daha ziyade kültür balıkları yer alıyor. İstavritin kilosunu 15 TL'den satıyoruz” dedi.

"Tezgâhlarda genellikle kültür balıkları var"

Uzun yıllar balıkçılıkla uğraşan İlhan Özbayrak da hamsinin Gürcistan sularında bol olduğu yönünde duyumlar aldıklarını ifade ederek; “Sezon pek parlak geçmedi. İstavrit çok az oldu, Çinakop, sarıkanat, palamut yok. Hamside çok erken başladı o da şu an Gürcistan sularında. Tezgâhlarda genellikle kültür balıkları var. Birkaç gündür hava muhalefeti dolayısıyla balık az geliyor. Gürcistan'da bol miktarda hamsi olduğu yönünde haberler alıyoruz. Şu an orada balıkçı tekneleri bekliyor. Gürcistan devleti hamsinin yılbaşına kadar Türkiye'ye girmesini yasakladı. Yılbaşından sonra nasip olursa gelmeye başlayacak. Gürcistan ve Abhazya tarafında çok miktarda hamsi olduğunu duyuyoruz. Son umut oralardan gelecek olan hamside“ diye konuştu.

"Yerli hamsi bitti"

Balıkçılardan Çetin Kavzoğlu ise yılbaşından sonra gelecek olan hamsiyi beklemeye başladıklarını belirterek; “Birkaç gündür hava şartlarından dolayı pek balık yok. Genelde çiftlik balıkları var. Mezgit kilosu 60-70 TL. Gürcistan'dan gelecek hamsinin ise kilosu 10 TL'den aşağı olmayacağını düşünüyorum. Bazı tezgâhlar da balık olmadığı için kapalı. Bu sene sezon çok kötü geçti. İstenilen randımanı alamadık” derken, balıkçı esnaflarından Sinan Sayar da kendileri için son umudun Gürcistan'dan gelecek olan hamside olduğunu belirterek; “Hamsi şu anda Gürcistan'da. Yerli hamsi bitti. Gürcistan'dan gelecek olan hamsiyi bekliyoruz. Yılbaşından sonra bir haftaya kadar gelmeye başlar, Bizim için son umut Gürcistan'dan gelen hamside. Buranın hamsisi bitti” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunEkonomiHamsi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sms 2020-01-01 01:07:01

Geçen hafta Zonguldak Ereğli'deydim. Mezgitin kilosu 15 TL'di. Diğerlerini söylemeye gerek yok. Samsunlu balıkçılar ağız birliği yapmış. Kaptıran kaptırana. Parkomat fiyatları mesela saati 2.5 TL. Karşı otelden valizimi alıp geleceğim dedim. Görevli 15 dk bedava dedi. Ben şok. Bu sorunlar tabiki çözülmeyecek sorunlar değil. İş başımızdakilerde başlıyor. 2020 de bizi uçuracaklar.....

Avatar
Atakan inandim 2020-01-01 18:26:26

egitim yoksulu paragoz balikcilar kina yakin ..buyumesine izin vermediginiz kokunu kurutugunuz Hamsinin gazabina ugradiniz..,,aglariniz tekneleriniz curusunn diyorumm

Avatar
55 2020-01-01 12:49:36

deneltlemıye beledıye yok samsun beledıyesı paranın pesıne dusmus 5 yılda nekadaran toplarım yapıyor sımdı su saatlerı degıstırıyor gıdın gıdayı denetle