banner388

Üzüm bağlarına soğuk vurgunu

Tokat'ta hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle üzüm bağları zarar gördü.

Üzüm bağlarına soğuk vurgunu

Tokat'ta hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle üzüm bağları zarar gördü.

18 Nisan 2018 Çarşamba 09:13
Üzüm bağlarına soğuk vurgunu

Tokat'ın Erbaa ilçesi Karayaka Beldesi ile Ballıbağ, Salkımören, Üzümlü, Bağpınar, Yoldere ve Doğanyurt mahallelerindeki üzüm bağları sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi nedeniyle büyük zarar gördü.

"ÜZÜMLER TAMAMEN YANDI"

Erbaa Ziraat Odası Başkanı Arif Yılmaz Köksal, "Pazar günü bağcılığın sorunlarını Erbaa'ya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Bağcılık Araştırma Komisyonuna anlatmıştık. O gece eksi 4 derece bir hava soğukluğu oldu. Aşırı soğuklar sebebiyle üzümler tamamen yanmış. Daha önce gezdiğimiz bağlarda da yüzde 25-30 civarında zarar var. Benim tahminim diğer baktığımız bağlarda iki kırım yaprak gitmiş. Bundan da Erbaa ekonomisi yaklaşık 7-8 milyon lira zararı vardır. Üzüm olarak ta bunu bir ileri ki safhada bakmak lazım. 1 hafta sonra bununla ilgili daha net cevap verebiliriz. Tarsim’i aradım bir an önce eksperlerin gönderilmesini ve durumun tespit edilmesini sağladık" dedi. 

"YÜZDE 90'I BİTİK DURUMDA"

Çiftçi Nail Doğru ise "Bu yörenin bağlarının yüzde 90'ı bitik durumda. Kimi parçalarımızı sigorta yaptırmıştık kimini yaptıramamıştık. Şuanda zararımız yüzde doksan değil yüzde yüz. Borçlarımız var. Mahsul alacak zamanda bağlar gitti. O yüzden devletten bize bir çare diyorum" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 18.04.2018 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.