banner388

Uyan Türkiye! TMO buğday ithal edecek...

Toprak Mahsulleri Ofisi 2.5 milyon tonluk hububat ithalatı yapılacağını açıkladı.

Uyan Türkiye! TMO buğday ithal edecek...

Toprak Mahsulleri Ofisi 2.5 milyon tonluk hububat ithalatı yapılacağını açıkladı.

19 Eylül 2018 Çarşamba 10:44
Uyan Türkiye! TMO buğday ithal edecek...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2.5 milyon tonluk hububat alımı gerçekleştirileceği duyurdu. TMO, buğday ithalatı için toplam 252 bin ton ağırlığında 42 ayrı ihale açtığı bildirildi.

Yeniçağ'ın aktardığı habere göre, TMO'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TMO'nun ana görevi, müdahale kapsamına giren ürünlerle ilgili piyasaları düzenlemektir. Son dönemde döviz kuru ve dünya hububat fiyatlarındaki yükseliş gibi etkenler faaliyet alanımıza giren ürünlerin iç piyasa fiyatlarında hareketlenmeye sebep olmuştur. TMO, piyasa gelişmelerini dikkate alarak sektörün ham madde tedarikinde sıkıntı yaşamamasını teminen 09 Ağustos 2018 tarihinden itibaren Ekim ayı için ilan edilen fiyatlar üzerinden buğday stoklarını satışa açmıştır.

TMO satış fiyatları Ekim ayı sonuna kadar geçerli olacaktır. Ayrıca, kuruluşumuza gerektiğinde kullanılmak üzere tahsis edilen toplam 2.25 milyon tonluk hububat ithalat yetkisi kapsamında ilk etapta buğday ve arpa, akabinde ise diğer hububat ürünleri ithalat işlemlerini ifa etmek üzere işlemler başlatılmıştır. İhalelerimize iştirak etmek isteyen yerli ve yabancı firmaların Genel Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri gerekmektedir. Yurtiçi piyasaların regülasyonu amacıyla alınan bu tedbir, halkımızın temel gıda maddesi olan ekmek ve diğer unlu mamuller ile hayvansal ürün piyasalarında fiyat istikrarına katkı sağlayacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
okuyucu 2018-09-19 11:05:10

millet uyumuyor ki uyansın , öldürdünüz milleti

Avatar
erhan 2018-09-19 11:07:27

Adama sorarlar ülkemizde buğday yetişmiyormu diye?Ki bahsi geçen tonajdan dahada fazlası mevcut olabilir.Yoksa bile çiftçiye buğday ekimi konusunda gerekli yardım yapıldığında ithal buğdaya ihtiyaç kalmaz.Bizim ülkemizin toprağı çok verimlidir.Şu diğer ülkelerden "ithal" bişey almıyozmu hasta oluyorum arkadaş.Heleki topraktan yetişen mahsulse.Dışa bağımlı olmaya bayılıyoruz...

Avatar
Erdem 2018-09-19 11:08:26

Tek boşa dalgalanan bayrak hariç birşey kalmadi memleketde. Mesele parti değil memleket vatan.batiyoruz değil battik ama inşAllah yok olmayiz

Avatar
Serhat 2018-09-19 11:43:43

Biz uyumuyorduk zaten her zaman bunu dile getiriyorduk uyuyan kesim belli onlarıda uyandırmak için ceplerindeki paraya yada menfaatlerine dokunmak gerekiyor. O uyuyan kesim için ülkenin durumu önemli değil sadece cebine evine girene bakarlar böyle devam etsin uyuyan kesim bunların hesapları bu dünyada olmasa bile öteki dünyada sorulacaktır.

Avatar
Sass 2018-09-19 14:00:14

Onun için nediyon oylar akp yeeeeeee herşey yolunda korkulacak birşey yookk ha ha ha

Avatar
atılla 2018-09-19 15:24:58

Topraga yanlıslıkla bugday atsan boy boy basak verır. Su cektıgımıze bak .

Avatar
Orhan ölmez 2018-09-19 15:35:58

Olsun yol yapıyeeeeaaaahhhh hüllöğğğğ