banner388

Toplu sözleşmede sona yaklaşılıyor

Kamuda çalışan ve yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona yaklaşılıyor.

Toplu sözleşmede sona yaklaşılıyor

Kamuda çalışan ve yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde sona yaklaşılıyor.

09 Ağustos 2021 Pazartesi 22:41
Toplu sözleşmede sona yaklaşılıyor

Hükümet ve sendikalar arasında geçen görüşmelerde düşük ücretlerin yükseltilmesi ve zam oranlarının görüşüldüğü toplu sözleşmede bu hafta kararların açıklanacağı belirtildi. Memur ve memur emeklileri içi zam teklifi 12 Ağustos Perşembe günü açıklanacak.

Türk-İş ile Hak- İş, kamu çerçeve sözleşmesinde asgari ücret seviyesindeki düşük ücretlerin 4 bin 800 TL’ye çıkarılmasını, ilk altı ay için de tüm ücretlere yüzde 20 zam yapılmasını talep etti. İktidar ilk teklifinde işçiye birinci altı ay için yüzde 9 zam teklif etti. Daha önce teklif edilen, il olarak brüt 3 bin 577 lira (asgari ücret) ile 3 bin 750 lira arasındaki ücretlere 100 TL seyyanen zam, brüt 3 bin 750 lira ile 4 bin lira arasındaki ücretlere de 60 TL seyyanen zam teklifi sendikalar tarafından reddedilmişti.  

Alınan bilgilere göre Türk-İş ve Hak-İş'in 4 bin 800 liralık teklifi hükümet tarafından reddedilirken 4 bin TL'nin üzerine çıkarılmasına karar verildi. Diğer tüm ücretlere ise yüzde 11 civarında zam yapılması kararlaştırıldı.

TAŞERONDAN KADROYA GEÇEN İŞÇİYE TAYİN HAKKI

Taşerondan kadroya geçen işçilerin tayin hakkı yokken yapılan görümeler neticesinde bu hakkın elde edilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI İMZALAYACAK...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in üzerinde uzlaşma sağlanan maddeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceği, sonrasında ise bu hafta içerisinde imzaların atılabileceği ve açıklamaların yapılacağı öğrenildi.

Son Güncelleme: 09.08.2021 22:59
Anahtar Kelimeler:
Toplu SözleşmeZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNLUYUZ 2021-08-10 11:50:58

Seçimden önce unutmayınız

Avatar
SAMSUNLU 2021-08-10 14:25:13

enflasyon yüzde 17 diye açıklanıyor. sendikalar hiçbir işe yaramıyor. enflasyon altında zam oranına evet diyorlar yazıkk.