banner388

Tavuk Yumurtası Üretimi Azaldı

2016 Haziran ayında azalan tavuk yumurtası üretimi geçtiğimiz senenin aynı ayına göre artış gösterdi.

Tavuk Yumurtası Üretimi Azaldı

2016 Haziran ayında azalan tavuk yumurtası üretimi geçtiğimiz senenin aynı ayına göre artış gösterdi.

16 Ağustos 2016 Salı 10:40
Tavuk Yumurtası Üretimi Azaldı

2016 yılı Haziran ayı Kümes Hayvancılığı Üretimi verilerini açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tavuk yumurtası üretimi 1,4 milyar adet olarak gerçekleştiğini bildirdi. Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,9 azalış gösteren Tavuk yumurtası üretimi geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 17,1 arttı.
Tavuk eti üretimi 176 497 ton, hindi eti üretimi ise 4 612 ton olarak gerçekleşti. Tavuk eti üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 arttı. Haziran ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 11,9 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,3 azaldı. Mevsim ve takvim etkisinden temizlenmiş seriye göre tavuk eti üretimi geçtiğimiz aya göre yüzde 1,6 artış gösterdi. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,7 arttı. 
 

Son Güncelleme: 16.08.2016 11:27
Anahtar Kelimeler:
TavukMevsimHaziranHindi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.