banner388
banner390
banner410
banner408

Taşeronun Beklediği Zam 4/D Yeni Çalışanlara Verilecek

Taşeron işçileri olarak çalışan ve sonrasında kadroluya geçenlerin beklediği zamlar, 4/D statüsünde yeni alınacak işçilere verilecek.

banner269

Taşeronun Beklediği Zam 4/D Yeni Çalışanlara Verilecek

Taşeron işçileri olarak çalışan ve sonrasında kadroluya geçenlerin beklediği zamlar, 4/D statüsünde yeni alınacak işçilere verilecek.

15 Ocak 2020 Çarşamba 10:56
Taşeronun Beklediği Zam 4/D Yeni Çalışanlara Verilecek

Türkiye'de başta olmak üzere  4/D işçi alımlarıyla ilgili yayınlanan ilanlar tepki çekti. Cumhurbaşkanlığı tarafınca yayınlanan alım ilanlarında beklenen zamların yansıtılması taşeron işçisi olarak çalışan ve kadrolu  olan kişilerin beklentileri arttırmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafınca yayınlanan ilanlarda güvenlik, işçi ve temizlik görevlisi kadrolarında alımlar yapılacağı açıklanmıştır. Bu durumda toplam 125 kodro belirlendi. Ayrıca kadro alımlarında ilköğretim mezunları başvuru yapabilecektir.

4/D Alımlar Hangi Kadrolarda Olacak?

Yapılacak alımlarda, alım şartları ve brüt ücretleri şu şekilde;

Temizlik görevlisi - 20 kişi, en az ortaöğretim mezunu, asgari ücret + yol + yemek
Fabrika ustası - 5 kişi, en az İlköğretim ve üzeri mezuniyet,  asgari ücret + yol + yemek + Asgari ücretin %5

Bakım onarım ustası - 40 kişi, En az İlköğretim ve üzeri mezuniyet, asgari ücret + yol + yemek + Asgari ücretin yüzde 10’u  

Koruma ve güvenlik görevlisi silahlı Lisans - yüksek lisans, ön lisans ve ortaöğretim olarak farklı şekillerde alınacak. Koruma görevlilerinde lisans için asgari ücretin yüzde 10’u, ön lisans için asgari ücretin yüzde 7’si, ortaöğretim için ise asgari ücretin yüzde 4’ü kadar ek bir ödeme yapılacak. Bu ek ödemelere asgari ücret, yol ve yemek yardımı dahil.

Bu tablo ve alımlar ile ilgili herhangi bir itiraz olmasa da taşeron işçilerin beklediği ve devlet tarafından verilmeyen yüzdelik fazlalıkların yeni 4/D kapsamındaki çalışanlara verilecek olması tepki topluyor.

Kaynak: İşin Olsa
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süreyya 2020-01-15 18:47:27

Bu haksızlık 14 senedir kamu kurumda taşeron olarak çalisiyorumdum. Sözde kadroya geçtik 3 yil önceki taseronken aldığım maaşı aliyirum.bu haksızlığı yaparlarsa vebal almış olurlar emeğimiz haram olsun :(

Avatar
Fatih 2020-01-15 21:07:42

Aynı şartlarda kadra diyerek milleti kandırdılar çakılı maaş sabit maaş baglamislar.

Avatar
2020-01-15 21:42:59

Lütfen sayın başkanım verin artık belediye taşeron dan daimi işçiliğine geçen çalışanlara bir sıtatü yani tam norm kadro. Yani en az beş yüz bin belediye işçisi yani ailleriyle beraber en az üç milyon insan bu hayırlı müjdeyi bizat sizin ağzınızdan duymaktadır.lütfen başkanım

Avatar
HastaneDekiler 2020-01-15 21:55:22

Devlet hastanesi calisanlari yuzde 70 engeline takilanlara kadro istiyoruz issiz kaliyoruz duyun sesimizi

Avatar
4d 2020-01-15 23:10:29

Artık 4d işçisini kendi arasında ayrıştırmaya başlamışlar. Bu kadronun eskisi yada yenisini olur Allah aşkına ?Bizi iyice aptal yerine koymaya başladılar. Peki bizim hakkımız ne olacak? Hakkımızı gasp eden kişiler seçim döneminde bizimle nasıl konuşacak bunu da düşünüyorlarmi ? Hakkımızı helal etmiyoruz. Çok güvendik çok çalıştık ama Hiçe sayıldık, insan yerine konulmadik. Biz haksız yere ödediğimiz bedelin karşılığını veririz.
olur

Avatar
Aydın 2020-01-16 08:22:04

14 yıl beri aynı kurumda çalışıyorum hakkımızı yediler hala yiyorlar artık yeter

Avatar
4 D 2020-01-16 09:06:50

Bu nasıl kadro çakıllı evet lakin maaş yok yani asgari ücretle çalışıyoruz işçi kadrosu normalde bu kadar maaş almaz ama biz bekliyoruz toplu sözleşmede birşey vereceklerini zannetmiyoruz yani ici boş bi kadro

Avatar
4d :( 2020-01-16 13:28:16

Bizde din dil Kürt Türk alevi ayrışımı yapmayalım herkes kardeşidir deniliyor ama bu nasıl kardeşlik. İşçiyi dahi sizler ayrıştırmaya başladınız yahu, nedemek yeni 4D yollarımızı vermiş öncelik bizim olması lazımken, öncelik yenilere verilmesi çok ayıp ve haksızlık. Bunu ben dahil hiç kimse kabul edemez edilmemesi lazım. Hakkımız olanı önce bize vermelisin ya da ayrıştırma yapmadan herkese.!!!!!!!!!