banner388

Taşeronları sevindirecek yüzdelik dilim açıklaması

2020 Toplu İş Sözleşmesi'ni (TİS) heyecanla bekleyen binlerce taşerona TİS öncesi yüzdelik dilim konusunda Öz Büro-İş Sendikasından sevindiren haber geldi. 

Taşeronları sevindirecek yüzdelik dilim açıklaması

2020 Toplu İş Sözleşmesi'ni (TİS) heyecanla bekleyen binlerce taşerona TİS öncesi yüzdelik dilim konusunda Öz Büro-İş Sendikasından sevindiren haber geldi. 

27 Ağustos 2020 Perşembe 10:29
Taşeronları sevindirecek yüzdelik dilim açıklaması

TİS öncesi kadro alamayan taşeronlar için yüzdelik dilimde düzenleme talebi geldi. Düzenlemenin hayata geçmesi durumunda maaşlarda oluşan kayıp ve geriye dönük ödemelerin yapılması bekleniyor. 

MAAŞA NASIL YANSIR?

Taşeron işçilerin yüzdelik dilim talebi ile ilgili açılan davalar var. Bu düzenleme ile ilgili olarak daha önce açılan davada karar işçilerin lehinde olmuştu. Bu kararlar sonunda da taşeron işçilerin maaşları yeniden düzenlenmiş oldu.

KHK ile kadroya alınmadan önce her işçinin maaşı bağlı bulundukları firmaya göre farklılık gösteriyordu. KHK ile oluşturulan kadro ile çok sayıda taşeron asgari ücret ile işe başlamıştı. Bununla ilgili verilen kararlar sonrasında işçilerin yeni maaşları kadroya alınmadan önceki maaşlarına oranla baştan belirlenecek.  Kaynak: TİS 2020 öncesi 4D'li taşeron işçileri mutlu eden yüzdelik dilim açıklaması..! 

Hak-İş Sendikasına bağlı Öz Büro-İş Sendikası'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Kaynak: wmal.net

Anahtar Kelimeler:
TaşeronTisYüzdelik Dilim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali ÖZGÜN 2020-08-27 15:54:39

Bu kadar sahtekar düzenbaz olunmazki türk sağlık iş sendikası bu konuyu dava ettiği için tüm üyelerine ve rakip üyelere türk sağlık iş sizin tis görüßmelerinize engel olmak istiyor diyordu türk sağlık iş bu davayı kazandı şimdide biz ßunu yaptık şunu yapacağız diyorlar arkadaßlar gözlerini bizden alacakları aidatlara diktiler kelle başı hesap yapıyorlar bunların sadece Allah 1 dir dediğine inanın bırakın bu sahtekarların sendikasını.

Avatar
4dli 2020-08-27 20:09:17

Birdoyorsunuz 4000 TL maaş bi diyorsunuz yüzdelik dilim ya kadrolu işçi asgari ücretli olurmuş soruyorum sizlere

Avatar
Ali toprak 2020-08-27 21:33:31

Belediyeden çıkarılan khk lı işçiler ne olacak bilgisi olan varmı

Avatar
Ferit 2020-08-27 22:36:00

Aldiklarini gectik %70 engellileri ne yapacaksiniz bizler engelli olduk onlarin sayesinde hic bir varlik gosteremeyen asil is kolu yapan engelliler olarak yaziyorum her yerim saglam cok sukur ama bunlar bizi bu hale getirdiler ayrimcilik diger yarafta her turlu hizmet var bizde oda yok ne mesai ne bauram ne seyran taşoren diye adlandirdikalri hersye yetisen zavalli iscileriz evet bizleri köle olarak gorenleri rabbim islerini rast getirmesin tüm iştirakler bu gruba dahil olmalilar bizim hakkimizi şirketlere yedirmeyin

Avatar
Birisi 2020-08-27 23:06:30

Zamanında işgüzar memurun biri dediki işçi memurdan fazla alamaz 2.2 olan kat sayı kadro ile 1.4 e düştü 2 yıldır böyle düzeleceğini de sanmıyorum sendikalar da hikaye gibi geliyor artik

Avatar
İsmail Erçetin 2020-08-28 00:45:05

Galyana gelmeyin üye kaybetmemek için böyle şeylerle geçiştircekler e biz dosyayı sunmuştuk onaydan geçmedi dicekler çok uğraştık dicekler

Avatar
beledıye işçisi 2020-08-28 06:46:19

ya arkadaş haber başlıklarınızda 4 d ye müşde yada 4 d ye zam yada böyle oldu dıye haber başlıkları atıyonuz bızde bır sevıncle habere bakıyuz haber icerigi acqbq olacmı olurmu yada şu sendıka baş vurdurdu eşek kactı balan düştü somut bişey varmı onu deyın SIRF ÇOK TIKLANMAK İÇİN UMUTLARIMIZLA OYNAMAYIN

Avatar
Emine 2020-08-28 12:23:54

Ben haklisin hiç bir şeyine inanmıyorum hicbirzaman çalışanın yanında olmadı boşa konusuyor