banner388

Taşeronlara maaş konusunda kötü haber

Yüksek Hakem Kurulu (YHK) taşeron dahil milyonlarca asgari ücretli üzecek bir karar aldı. İşte flaş karar ve ayrıntıları...

Taşeronlara maaş konusunda kötü haber

Yüksek Hakem Kurulu (YHK) taşeron dahil milyonlarca asgari ücretli üzecek bir karar aldı. İşte flaş karar ve ayrıntıları...

02 Ağustos 2020 Pazar 12:14
Taşeronlara maaş konusunda kötü haber

Sözcü 'den Erdoğan Süzer bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken bir detayı duyurdu. Süzer yazdığı yazısında işçi ile işveren sendikaları arasında yaşanan uyuşmazlıkları, anlaşmazlıkları çözmek için  

Yüksek Hakem Kurulu (YHK)  'nun milyonlarca asgari ücretli ile kamuya geçen taşeron işçilerin toplu sözleşme zammı için karar aldığını yazdı. 

Türk İş Sendikası 'nın itiraz etmesine rağmen kabul edilen kararlar artık asgari ücretlililer , sendikanın aldığı toplu sözleşme zammıyla maaşlarını yükseltemeyecek. Taşeron işçi iken KHK ile kamuya geçen yüz binlerce işçi başta olmak üzere çok sayıda asgari ücretli toplu sözleşme zamlarını fiilen almayacağı için yıllar geçse de asgari ücretle çalışmak zorunda kalacaklar.

Oy çokluğu ile YHK 'da alınan ilke kararına baktığımızda kurul tarafından sonuçlandırılan TİS 'te 31 Aralık 2020 tarihindeki ücrete zam verilecek. Bu nedenle sendikalı asgari ücretli işçilerin maaşlarına yılsonundan önce YHK tarafından belirlenecek yüzde 4 ya da 5 oranındaki zam eklenecek. Daha sonra ise 1 Ocak 2021 'de asgari ücret zammı uygulanacak. 

TİS ZAMMI FİİLEN ANLAMSIZ

Asgari ücret zammı toplu sözleşme zammından yüksek olacak. Bu nedenle toplu sözleşme zammı fiilen anlamsız kalacak. 

HAYAL KIRIKLIĞI

Erdoğan Süzer, YHK 'nın bu kararı 21 Temmuz 2020 tarihinde aldığını söyledi. 21 Temmuz'da “Emsal ilke ve prensiplerinin değerlendirilmesi” gündemiyle düzenlenen toplantıda görüşülen ve sonuca bağlanan karar bundna sonra geçerli olacak.

Şimdiye kadar yürürlükte olan uygulamalarda asgari ücretlilerin maaşına önce asgari ücret zam tutarı ekleniyor daha sonra ise YHK 'nın belirlediği toplu sözleşme zammı uygulanıyordu. Ancak yeni kararla sadece asgari ücret zammı maaşa yansıtılacak. 

Anahtar Kelimeler:
TaşeronTaşeron Maaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmed Arif 2020-08-03 02:07:24

Bunun müsebbibi TÜRK-İŞ' in ta kendisidir. Türk-İş'e bağlı Sağlık-İş Samsun şube başkanı olan zat, her konuşmasında eşşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak için çaba harcamıştır. Her konuşmasında '' eğer hükümet son anda bir kanun çıkarmazsa , sizler kurumuzda çalışan işçilerin yürürlükte olan toplu sözleşmesine dahil olacaksınız'' deyip durdu. Yani yetkililere açıkça sinyal verdi. Bakın böyle bir tehlike var , düzenleme yapın , zarar görmeyin...Eşşek de uyandı , bu kazığı bize sapladı. Zaten KHK ile verilen kadroları keşke vermeseydi. Yüzdelik dilim ortadan kalktığı için bizler ülkenin içinde enflasyon batağına rağmen , son 2 yıldır 4+4 gibi komik bir zamma mahkum edildik. Sizler bunlara güvenip oy vermeye devam ettikçe , burnumuz boktan kurtulmaz. Bu arada 4+4 zam alsak belki dua edeceğiz. Ama 6. ayda ekstra vergi dilimine girdiğimiz için , 2. %4 lük zam buhar oluyor. Durmak yok , ezilmeye devam..

Avatar
Ali kaya 2020-08-03 20:52:15

Yalan haber atıyorsunuz biz tc recep tayyip erdoğan nın imzasını gorduk

Avatar
MURAT 2020-08-03 23:38:43

Bekleneni yapmışlar AKP den daha beklenirdi

Avatar
Aşçııı 2020-08-04 13:13:56

Siz oyu rüyanızda görürsünüz. Haram olsu n 3 kurus verdiğinizi 10 kurus olarak geri alıyorsunuz.Yazıklar olsun

Avatar
696 İŞÇİLERİ 2020-08-07 17:39:47

TOPLU SÖZLEŞME YOK SENDİKA YOK ENFLASYON FARKI DAHİ ALAMAYAN TEK KESİMİZ.. HER İŞİ BİZ İŞÇİLER YAPIYORUZ AMA MAAŞLARIMIZ KUŞ OLDU.. MEMUR YATAR İŞÇİ ÇALIŞIR.. ACİLEN 1 KASIM GELMEDEN BİZ İŞÇİLERE ANAYASAL HAKKIMIZ SENDİKAL HAKLARIMIZ VE ENFLASYON FARKLARIMIZ VERİLMELİDİR.. ARTIK YETER..