banner388

Taşerondan kadroya geçen 4/D işçilerine TİS öncesi 3 kriter

Taşerondan kadroya geçen 4/D ilçiler için toplu sözleşmenin Temmuz ayında yapılması bekleniyor. TİS öncesi Hak İş 3 kriterini de açıkladı.

Taşerondan kadroya geçen 4/D işçilerine TİS öncesi 3 kriter

Taşerondan kadroya geçen 4/D ilçiler için toplu sözleşmenin Temmuz ayında yapılması bekleniyor. TİS öncesi Hak İş 3 kriterini de açıkladı.

21 Ocak 2021 Perşembe 14:15
Taşerondan kadroya geçen 4/D işçilerine TİS öncesi 3 kriter

HAK İŞTEN AÇIKLAMA

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir açıklamada bulundu. Açıklamada  2021 yılı toplu sözleşme görüşmeleri öncesi 3 kriterlerini açıkladı. Kriterlerden ilki TİS'in eksiksiz ve zamanında olması. İkincisi toplu sözleşmenin barışı getirmesi. Üçüncüsü ise iş güvencesini sağlaması.

Arslan açıklamasında , "Taşeron sisteminin kamuda kaldırılması için Hak-İş olarak uzun süre çalıştık. Belediyelerde ve kamu kurumlarında taşeron şirketlerde çalışan arkadaşlarımız kamunun işçisi oldular. 1 milyona yakın işçi kardeşimizin kamuda istihdam edilmesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gerçekleştirilen tarihi bir başarıdır. Toplu iş sözleşmeleri imzalanırken bizim üç kriterimiz var. Birincisi, imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin eksiksiz ve zamanında alınması, ikincisi toplu iş sözleşmesinin barışı getirmesi, üçüncüsü ise iş güvencesinin sağlanmasıdır. Bu üç kriter olmazsa ne kadar zam alırsanız alın hiçbir anlam ifade etmez. Bu sebeple iyi bir sözleşmenin temel kriterleri bunlardır. Bu toplu iş sözleşmemiz serbest toplu pazarlık hakkını serbestçe kullandığımız ilk sözleşmedir." dedi.

UZLAŞARAK

Bu sene yapılacak toplu sözleşmelerle ilgili de konuşan Hak İş, "Geleceğe ait umutlarımız var. Önümüzdeki dönemde toplu iş sözleşmelerimizi inşallah daha iyi bir noktaya getireceğiz. Uzlaşarak sözleşme yapmış olmak, şehrimizin barışı ve arkadaşlarımızın motivasyonu açısından çok önemlidir. Rabb'im elde ettiğimiz ücretlerimizi, kazançlarımızı hayırlı ve mübarek etsin." dedi.

Kaynak: Kamu Bülteni

Son Güncelleme: 21.01.2021 14:19
Anahtar Kelimeler:
4dTaşeronTis
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adam 2021-01-21 14:51:52

Hala aynı kafadasıniz. Taşeronda kadrolu işçide ayni oldu.

Avatar
cem 2021-01-21 18:37:14

aynı işi yapan aynı ücreti alacak okadar

Avatar
ASP 2021-01-22 20:13:39

Allah bildiği gibi yapsın halk işi.Tarihin en kötü sözleşmesini yaptı ASP 17 .iş koluna.Hiç mi vicdanları yok bunların

Avatar
Mahmut 2021-01-22 21:42:11

Yalancılar sizi halen kölelik devam ediyor. Ne kadrosu belediyeler hala şirket işçisi ücretleri artmadı daha da düştü