banner388

Taşeron işçilerine büyük müjde!

Belediye taşeron işçileri sevindiren müjde geldi. Sendikalar ve belediye çalışanlarına yönelik yeni zam oranları belirleniyor. Bu konuda en önemli adım Çankaya Belediyesi'nden gelerek kendi bünyesinde yer alan taşeronlara yüzde yüz zam yapılacağı söylendi. 

Taşeron işçilerine büyük müjde!

Belediye taşeron işçileri sevindiren müjde geldi. Sendikalar ve belediye çalışanlarına yönelik yeni zam oranları belirleniyor. Bu konuda en önemli adım Çankaya Belediyesi'nden gelerek kendi bünyesinde yer alan taşeronlara yüzde yüz zam yapılacağı söylendi. 

11 Ekim 2020 Pazar 14:17
Taşeron işçilerine büyük müjde!

Belediyelerde ki teşeronlar kadro düzenlemesi dışında kalmıştı. Dolayısıyla  taşeron işçiler için maaş ve sözleşme düzenlemeleri belediyeler ve sendikalar arasında gerçekleşiyor. . Bu alanda son görüşmelerden birisi de Çankaya Belediyesi bünyesinde yer alan taşeron işçiler için geldi. 

MAAŞLAR İKİ KATI ARTACAK

Çankaya belediyesi İmar A.Ş. ile Belde Ltd. Şti. bünyesinde yer alan taşeron işçiler için toplu sözleşme gerçekleştirildi. Genel İş Başkanı Remzi Çalışkan sözleşme sonrası teşekkürlerini ileterek çalışmaların devam edeceğini söyledi.

ZAM ORANI DUYURULDU

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen taşeron işçiler için imzalanan sözleşmeye ilişkin bir konuşma yaparak şu ifadeleri kullandı.  "Çankaya Belediyesi ailesiyiz. Her çalışanım, işçim, memurum, emekçim benim kardeşimdir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu belediyede işçinin, emekçinin hakkının teminatı olacağıma söz vermiştim sözümü de tutuyorum. Belediye kadrolarına geçen taşeron işçilerimizin toplu sözleşmeden yararlanma hakları kısıtlanmıştı. Bu sözleşme ile hem kısıtlamaları kaldırdık hem de bu işçilerin ücretlerinde yüzde 100 artış sağladık” 

KADROYA ALINAN TAŞERONLARIN MMAŞLARI NE ZAMAN ARTACAK

Kamuda çalışan taşeronların maaşları Çalışma Bakanlığı ile gerçekleştirilecek toplu iş sözleşmesi ile değişecek. Halen uygulamada olan sözleşme süreci tamamlanacak ve 31 Ekim tarihinde işçiler için yeni dönem başlayacak.

Son Güncelleme: 11.10.2020 14:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Korona İşsizi 2020-10-12 01:05:59

İyiiii. Zammı da aldılar. Umarım işçiler artık yaptıkları işleri daha düzgün yaparlar ve İSG kurallarına uyarlar. Yapılan yanlış işçiliklerden ve güvenlik tedbiri almayan işçilerden anamız ağladı yıllardır. Önce güvenlik!

Avatar
... 2020-10-12 08:33:58

Maaşlar atmasın demiyorum ama devlete külfet getirilen her ücret gariban vatandaştan çıkmaktadır. Devlette çalışmayıpta geçinmek için iki iş yapanlar var dikkatli olalım bu dünyanın ahiretide var.

Avatar
Angaralı 2020-10-12 15:48:48

2bucuk senedir yüzde 4 den başka bir şey almadık en az 1000 tl zarardayız kimse bilmeden yorum yapmasın asgari ücret + yüzde 30 + 380 tl yemek alıyorduk

Avatar
Hakkı olmayan 4dli 2020-10-11 20:54:32

Bu kadar önemli işler yapılıyor, bizlere müjdeler veriliyor ♡♡♡Peki bu taşeron ibaresinden neden bizi çıkarmıyorsunuz? Hâlâ formamızda özel ibaresi neden yer alıyor? Isçilerimiz deyip bizimle dalgamı geçiliyor? Bir çok soru var cevabı alınmayan ve verilemeyen ••••Menfaatlerinizi korumak için, işçi memur deyip iyilik meleği olmayın. Artık vijdan yapın değerli yetkililer!!!!

Avatar
Sinan 2020-10-11 23:36:56

Hep aynı macera mujd müjde ne ne

Avatar
Kürşat 2020-10-12 20:24:42

Şu taşerondan ne zaman kurtulacağız.

Avatar
Taseron 2020-10-12 21:19:32

Bi cacik olmaz bs llaf belediyeler bolw gelmis bole gider

Avatar
Magdur 2020-10-11 23:40:48

Sözleşme kurumla olacak mis taşeron gitti kurum geldi kuruma kaldıysak vay bizim halimize