banner388

Sigorta Teşvik Süresi Uzatıldı

İstihdamın artırılması için sağlanan sigorta prim teşvikleri için süre uzatıldı. İstihdamın artırılması için sağlanan sigorta prim teşvikleri

Sigorta Teşvik Süresi Uzatıldı

İstihdamın artırılması için sağlanan sigorta prim teşvikleri için süre uzatıldı. İstihdamın artırılması için sağlanan sigorta prim teşvikleri

24 Şubat 2021 Çarşamba 22:37
Sigorta Teşvik Süresi Uzatıldı

İstihdamın artırılması için devlet desteklerinden biri olan  sigorta teşvik primine dair geçmişte alınan kararların ardından bundan sonraki dönem için nasıl uygulanacağı merak konusuydu. Bu alanda resmi açıklama ise Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk kendisine ait sosyal medya hesanından, teşvik primine ilişkin detaylı bilgi verdi. Bundan sonraki dönemde söz konusu teşviklerin bazı il ve ilçelerde uygulanmaya devam edeceğini açıklayan Bakan Selçuk, teşviklerin 2021 yılının sonuna kadar devam edeceğini duyurdu. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk sigorta prim teşviki adına şu bilgileri verdi.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMASI

“51 il ve 2 ilçemizde üretim ve istihdamı artırmak için 5510 sayılı Kanundaki ‘5 puanlık’ indirime ilave olarak sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden ‘ilave 6 puan’ olarak uygulanmakta olan sigorta prim teşvikinin süresi 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılmıştır.”

Alınan karar kapsamında vatandaşlara üretimin artırılması, istihdamın yükselmesi için sağlanan ilave sigorta prim teşvikinin süresi Aralık 2021 sonuna kadar devam edecek. Vatandaşlar bu tarihe kadar prim teşviki indirimi üzerinden ödeme yapacaklar.

Kaynak: .emlak365.com

Son Güncelleme: 24.02.2021 22:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.