banner388

Sezonun ilk hasadı yapıldı! Kilosu 600 TL

Örtü altında yetiştirilen can erikte turfanda ilk hasat yapılırken, kilogramda 600 TL’den alıcı bulduğu belirtildi.

Sezonun ilk hasadı yapıldı! Kilosu 600 TL

Örtü altında yetiştirilen can erikte turfanda ilk hasat yapılırken, kilogramda 600 TL’den alıcı bulduğu belirtildi.

08 Mart 2022 Salı 13:57
Sezonun ilk hasadı yapıldı! Kilosu 600 TL

Birçok sebze ve meyvenin üretildiği Mersin’in Erdemli ilçesinde çeşitli ürünlerin hasadı turfanda da yapılıyor. Geçtiğimiz hafta ilk kayısı çağlasının hasadının yapıldığı ilçede bu hafta ise yine örtü altında doğal olarak yetiştirilen can eriklerinin hasadına başlandı. İki ayrı serada yapılan erik hasadında verimin yüksek kalitede olduğu belirtildi. Sabahın erken saatlerinde bahçeye giren işçiler, can erikleri tek tek dalından kopararak kutulara yerleştirdi. Özenle toplanan ilk ürünler başta İstanbul ve Ankara olmak üzere gönderilmeye başlandı. Toplanan ilk can eriklerinin kilogramının bahçede 600 TL'ye alıcı bulmaya başladığı belirtildi.

Örtü altında erik yetiştiren üreticilerden Ali İhsan Keskin, bugün uzun süredir emek verdiklerini can eriklerini topladıklarını kaydetti.

Kışın sert geçmesi nedeniyle erik ağaçlarının soğuklamasını tam alarak güzel çiçek açtığını belirten Keskin, "7 yıldır örtü altında erik yetiştiriyorum. Bu sene tam verim oldu, çok güzel" dedi.

Kaynak: İHA


 

Anahtar Kelimeler:
ErikHasat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif 2022-03-08 14:36:00

Acaba hangi akılsız erige 600 lira verir 600 liralık et tavuk alsan 6 ay yersin

Misafir Avatar
Anthiseptic 2022-03-09 01:20:42 @Akif

Bu arada karın bu aylarda aş ersin de bakalım veriyor musun vermiyor musun? Tabi senin gibi bir angut ile evlenip bir de çocuk yapacak kadını bulabilirsen!...

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Anthiseptic 2022-03-09 01:16:06 @Akif

600 TL ' yi gözünde ne kadar büyütmüşsün sen ya!... 600 TL ile kasaptan 7 kilo kıyma alamıyorsun. En fazla da 6 kilo et alırsın. Ve bunlar sıradan etler. Biftek , bonfile, pirzola dediğin zaman , bu 4-5 kiloya düşer. Yani sen diyorsun ki ; bu halk ayda en fazla 1 kilo et veya kıyma tüketse yeter... Tavuğa gelince ; sanırım bütün tavuğun kilo fiyatından haberin yok... Bütün tavuğun kg fiyatı 32 TL... Yani senin hesabına göre 9 günde 1 kg tavuk yiyecek vatandaş... Yine işlenmiş tavuk fiyatlarına girmiyorum bile...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Samsun lu 2022-03-16 00:20:46

İnşAllah bir gün sende o akılsızlar kervanına giresin