banner388

Sanayi metallerinde sert düşüş

Çin'in kredi notunun Moody's Investor Service tarafından düşürülmesi ile birlikte sanayi metallerinde yaşanan gerileme dikkat çekti.

Sanayi metallerinde sert düşüş

Çin'in kredi notunun Moody's Investor Service tarafından düşürülmesi ile birlikte sanayi metallerinde yaşanan gerileme dikkat çekti.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 18:19
Sanayi metallerinde sert düşüş

Moody's Investor Service'in Çin'in kredi notunu düşürmesinin ardından sanayi metallerinde düşüş başladı. Moody's, Çin'in borç tutarını kontrol altında tutarken aynı zamanda büyümeyi sürdürmesinin zor olduğunun altını çizdi.

Dalian Emtia Borsası'nda işlem gören demir, vadeli kontrat ücretleri yüzde 5.6 düşüş göstererek ton başına 452 yuana gerileyerek 455.50 yuan seviyesinden günü tamamladı. Salı günkü işlemlerde demir kontratları yaklaşık yüzde 3'lük bir gerileme yaşadı. Londra Metal Borsası'nda işlem gören nikel, yüzde 2.4 değer kaybetti ve ton başına 9,125 dolar seviyelerinde işlem gördü. Çin, nüfusu ve üretim hacmine bağlı olarak en fazla metal tüketen ülke konumunda.


Bloomberght'de yer alan habere göre Argonaut Securities (Asya) Ltd. analisti Helen Lau, Moody's'in Çin'in notunu Aa3'ten A1 seviyesine düşürmesinin dikkatleri ülke ekonomisinde her geçen gün daha fazla dikkat çeken zorluklara ilişkin algıya yönelttiğini söyledi. Lau açıklamalarında, “Çin'in artan borcundan dolayı piyasalar tabi ki zaten endişeliydi, fakat bir kredi derecelendirme kuruluşu bu analizi yapınca sorun daha resmi bir hal kazanıyor” dedi.

Son Güncelleme: 24.05.2017 18:22
Anahtar Kelimeler:
çinSanayi Metalleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.