banner388

Samsun dahil 8 ilde gözaltına alınan 51 şüpheli adliyede

Samsun dahil 8 ilde çetelere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 51 çete üyesi adliyeye sevk edildi.

Samsun dahil 8 ilde gözaltına alınan 51 şüpheli adliyede

Samsun dahil 8 ilde çetelere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 51 çete üyesi adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:39

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, M.K. isimli şahsın liderliğindeki bir çetenin haksız kazanç sağlayıp nitelikli yağma yaptığı bilgisine ulaşmış, Çetenin 68 üyesine yönelik yapılan 6 aylık teknik ve fiziki takipte, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçeleri başta olmak üzere kentin çeşitli ilçelerinde “nitelikli yağma”, “canlı hayvan dolandırıcılığı”, “tefecilik”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “silah ticareti”, “silah zoruyla çek/senet imzalatma” ve “kasten yaralama” gibi 53 farklı eylem gerçekleştirdikleri anlaşılmıştı. İstanbul, Sivas, Kars, Kocaeli, Samsun, İzmir, Afyonkarahisar ve Tekirdağ illerini kapsayan 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda çete elebaşı M.K. isimli şahıs dahil olmak üzere 51 şüpheli yakalanmıştı. Emniyete götürülen 51 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Öte yandan çete üyelerinin, silah zoruyla şahısları alıkoyma ve silah zoruyla senet imzalatma eylemlerini tanımlamak adına “masayı kurduk”, eylemlerini gerçekleştirdikten sonra ise “operasyonu yaptık, payımız dağıtıldı” şeklindeki ifadeleri dikkat çekmiş, şans oyunları ve bahis oyunları oynayan kişileri ağlarına düşüren çete üyelerinin, tefecilik yöntemiyle borçlandırdıkları mağdurlara yüksek tutarlı veya boş senetler imzalattıkları belirlenirken, borçlarını ödeyemeyen kişilerden ise tehdit, cebir ve şiddet yoluyla yüksek meblağlarda para aldıkları ve böylece vatandaşları içinden çıkılmaz bir borç batağına düşürdükleri tespit edilmişti. Çete mensuplarının, mağdurlara ait canlı hayvanları dolandırıcılık yöntemi ile ele geçirip üçüncü kişilere sattıkları ve nakliyesini yaptıkları hayvanları ellerinden çıkarana kadar takipten kurtulmak adına her gece başka bir ahıra sevk ettikleri anlaşılmıştı.

Emniyete götürülen 51 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.