banner388

Patates ve soğana zam kapıda

Patates ve soğanda zam kapıya dayandı. Zam riskine karşı önlemler alınsada yetkililer fiyatların artacağını belirtti.

Patates ve soğana zam kapıda

Patates ve soğanda zam kapıya dayandı. Zam riskine karşı önlemler alınsada yetkililer fiyatların artacağını belirtti.

18 Kasım 2018 Pazar 17:54
Patates ve soğana zam kapıda

Geçen yıl fiyatların düşmesi bu yıl patates ve soğanı kötü etkiledi. Ekim alanlarının daralması ve rekolte seviyesinin düşük olması fiyatları etkiledi. Pazarda soğan 5 TL ve patates 4 TL iken zam tehlikesi kapıya dayandı.

Dünya gazetesinden Beyza Coşkuntürk'ün haberine göre pazarda soğanın kilosu 5 liraya kadar çıkarken, patates fiyatı ise üreticide değer kazanmıyor. Patates ise üreticide 1.70-1.90 TL arasında satılırken pazarda ise 4 liraya kadar çıkıyor.

İHRACATA GÖRE PATETESE ZAM GELİR

Yapılacak olan ihracata göre patatese zam geleceğini dile getiren Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A. Latif Aka, "Bu yıl rekolte ve verimin düşük olduğunu gözlemliyoruz. Bunun sebebi de geçen yıla göre biraz daha az patates ekimi yapılması. Mazot, gübre ve tohum başta olmak üzere girdi maliyetlerinin yüksek olması üreticinin belini büküyor" diye konuştu.

SOĞANDA NİSANA KADAR ZAM GELECEK

Soğan fiyatlarının nisan ayına kadar yükseleceğini vurgulayan Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, "Ancak fiyatlar şimdi durağan seyrediyor. Şunu ayırt etmek lazım; Soğandaki fiyat artışının nedeni stokçuluk değil, piyasaya arz etmek üzere depolarda bekleyen soğanın küf hastalığı nedeniyle zarar görmesi, çürüğe ayrılması.

Bugün halden 3.5 liraya çıkan soğan, üzerine masraflar eklendikten sonra tüketiciye 4-5 liraya ulaşıyor. Ocak-şubat aylarında fiyatın biraz daha yükseleceği tahmin ediliyor. Nisan ayında ise Adana'da sökümün yapılmasıyla, yani yeni hasatla birlikte soğanın ateşinin söneceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
ZamPatatesSoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2018-11-18 20:11:51

Bu Ülkede Enflasyonun belini kirdik diyenlere mi inanacagiz yoksa gerçeklere mi?
Bu Halk 31 Mart ta bakalim nasıl tepki verecek?

Avatar
fatih könez 2018-11-18 23:56:51

Meral etmiyoruz secim yaklasiyo ya cikar secim zamani ayni fiyatina duser bu isler boyle isler..