banner388

Milyonların beklediği müjde geldi!

Emekli maaşları 5 bin TL, ikramiyeler 150 bin TL artacak!

Milyonların beklediği müjde geldi!

Emekli maaşları 5 bin TL, ikramiyeler 150 bin TL artacak!

20 Ağustos 2023 Pazar 12:28
Milyonların beklediği müjde geldi!

Milyonlarca memur ve memur emeklisi toplu sözleşme masasından çıkacak zam kararında. Öte yandan Ekim ayında Meclis mesaiye başladığında 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsamasını sağlayacak yasal düzenleme gündemde. Bu durumda emekli ikramiyeleri 150 bin TL, emekli maaşları ise 5 bin TL artacak.

Memur ve memur emeklisinin gözü salı günü yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. 4. toplantıdan zam oranlarıyla ilgili yeni bir güncellemenin çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor ama hükümetten memurlar için yeni sözler geldi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA 5 BİN TL ARTIŞ!

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "3600 ek göstergeyi alan birinci derecedeki bir memurun emeklilik ikramiyesinde 150 bin TL ve üzeri bir artış olacağını söyleyebiliriz. Yine emekli maaşında da 4 bin 500-5 bin TL bir artış olacak." ifadelerini kullandı.

KİMLER FAYDALANACAK?

3600 ek göstergeyi birinci kademeye yükselen memurları kapsayacak.

En fazla ikinci dereceye kadar yükselebilen ilkokul, ortaokul ve lise mezunu memurlara 3600 ek gösterge verilmeyecek. 9. dereceden başlayıp, 1. dereceye kadar yükselebilen önlisans ve lisans mezunları faydalanacak.

Anahtar Kelimeler:
EkonomiEmekliZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SAMSUNLU 2023-08-20 22:57:20

Doymadı memur bu sene her sene oldugu gibi aciz aciz aciz.asgari ücretin 3 katına yanaştı gene aciz.asgari ücretli kardeşlerim şükürler olsun diyor.memurun ii katından fazla çalışmasına rağmen üstelik fazla mesaisi tatilsiz.

Avatar
sınır 2023-08-21 08:51:39

3600 çok sınırlı tutulmalı öyle herkesi kapsamasın, adil olmaz