banner388

Memurları heyecanlandıran 3600 ek gösterge açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şırnak’ta bir otelde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yalçın, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi için katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Memurları heyecanlandıran 3600 ek gösterge açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şırnak’ta bir otelde kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yalçın, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi için katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

24 Mart 2022 Perşembe 10:21
Memurları heyecanlandıran 3600 ek gösterge açıklaması

Kentte teşkilat çalışmaları ve ziyaretler için bulunduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlik olarak ilk görev yeri olan Şırnak’ı önemli ve özel bulduğunu söyledi. 3600 ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya, konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, “3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için biz kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Samimiyetle ter akıtmaya konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.

Sözleşmeli, süreli sözleşmeli, kadrolu gibi farklı istihdam türlerinin kamudaki çalışma barışını zorladığını ve bozduğunu aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dolayısıyla insanların da iç huzuru bozuluyor. Bu açıdan sözleşmeli konusunu Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) ve toplu sözleşmede de ana gündemler haline getirdik. En son nihayetinde son toplu sözleşmede sözleşmeliler konusunu, sözleşmeliye kadro talebimizi bir yıl içerisinde 2022 yılında çalışılıp tamamlanması konusunda bir masa kararı aldık. Masanın tarafı olarak çalışmanın tamamlanması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bir araya geleceğiz. Kadro talebini sağlamak için bütün gayreti göstereceğiz.”

3. TOPLANTI 10 MAYIS'TA

Bakanlıkla 3600 ek gösterge konusunu da tartıştıklarını kaydeden Yalçın, "2. toplantıyı bitirdik ve 3. toplantımız 10 Mayıs’ta gerçekleşecek. O zamana kadar da 12 ayrı bakanlıkla bir araya gelme süreci olacak. Bu süreçte Memur-Sen’in mutfağıyla toplu sözleşme mevzuat mutfağıyla hizmet kollarımıza ilişki teknik ekiplerimiz çalışma genel müdürlüğü ile bir araya gelecek. 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin yeniden düzenlenmesi konusunda bir memnuniyet üretmek, adaletli bir çerçeve meydana getirebilmek için biz kendi cephemizden katkı sunmuş olacağız. Ek göstergelerin hayata geçmesi durumunda memurların maaşları artacak emekli olan da emekli maaşları artacak. Emekli ikramiyelerinde 30 bin lira bir fark olacak. Emekli maaşında da bu oranda yine bin liraya varan farklar meydana gelecek. Buda bir emekli zammı anlamına geliyor. Ek gösterge ile ilgili samimiyetle ter akıtmaya konuya ilişkin katkı sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Düzenlenen kahvaltı programına, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ulaştırma Memur Sen genel Başkanı Kenan Çalışkan, kentte görev yapan gazeteciler, Memur sen Şırnak İl Başkanı Abdullah Çatı ile Memur Sen Sendikaları iş kolu başkanları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
MemurEk Gösterge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2022-03-24 11:35:45

Aynı masal... 10 MAYIS..neden daha 1,5 ay var..bir haftalık işi iki senedir halledemediniz..kem küm.. bırakın bu işleri..kimse yutuyor sanmayın bu çarkları...doktorlara artış konusu..bir haftada çözüldü.. 3600 konusuna ne oldu... iki senedir çözüm...rafta...halk bunu görüyor ve anlıyor...karşınızda keriz yok..bakanmış..sendikaymış...hani nerede...????????!!!!!!!!!

Misafir Avatar
Anthiseptic 2022-03-24 22:10:04 @ÇETİN

Doktorlara artış yasalaştı da biz mi duymadık?

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cemalettin Özcan 2022-03-24 15:49:07

Biz sana hiç inanmıyoruz, siz de yakında AKP saflarında Vekil kuyruğuna girersiniz.

Avatar
Anthiseptic 2022-03-24 22:11:48

Seçime kadar bugün yarın çıkarıyoruz derler. Seçim vakti gelince de yine seçim vaadi olarak memurun önüne sürerler. Bizim insanımız da akıllanmadığı için yine yer bunları. 3600 ek gösterge taaaa önceki seçimin vaadi idi. 1 yıl sonra yeni seçim var. Yani neredeyse 5 yıldır hikaye anlatmaya devam... Eeee deveye diken bizim insanımıza öpen yaranıyor...