banner388

Memur ve emekliler bu günü bekliyor

Bu yılın ilk Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının içerisindeki özellikle Toplu Sözleşme Görüşmeleri vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memur ve emeklinin gelir talepleri konuşulacak.

Memur ve emekliler bu günü bekliyor

Bu yılın ilk Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının içerisindeki özellikle Toplu Sözleşme Görüşmeleri vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerinde memur ve emeklinin gelir talepleri konuşulacak.

01 Ağustos 2019 Perşembe 11:49
Memur ve emekliler bu günü bekliyor

Bu yılın ilk Kamu Personel Danışma Toplantısı beklenirken vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu Toplu Sözleşme Görüşmeleri oldu. 1 Ağustos’ta gerçekleşecek olan görüşmelerde memur ve emeklilerin talepleri karara bağlanacak.

Görüşmedeki başlıklara 2 yıllık zam oranları haricinde ek gelirler de konu olurken memur ve emeklinin beklentisi büyüyor.

EMEKLİ İÇİN AİLE YARDIMI

Geçen yıl emeklilerin bayram ikramiyesi almasıyla memurlar da ikramiye beklentisi içerisine girdi. Türkiye Emekliler Derneği ve memur sendikaları ise memura verilen aile yardımının emekliye de verilmesi için çalışmalar yürütüyor. Memurlara çalışmayan eş için aylık 278, 0-6 yaş çocuk için 65, 6 yaş üstü çocuk için 32 lira veriliyor. Eğer talepler kabul edilirse, eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 344 lira (12 aylık 4 bin 127 lira) aile yardımı alabilecek.

İKİ KATI MAAŞ

Memur-Sen, kamu görevlilerine dini bayramlar öncesi en yüksek devlet memuru aylığının 2 katı tutarında bayram ikramiyesi ödenmesini talep ediyor. Bu talep kabul edildiği takdirde, memurlar 1.240 lira 67 kuruş ikramiye alabilecek. Yılda 2 bin 481 lira 34 kuruş ek gelir imkanı olacak.

4B'LİLERE KADRO TALEBİ

•Emeklinin ikramiye hesabında enflasyon oranı dikkate alınsın 

•Memur emeklilerine de aile yardımı yapılsın 

•Memurlara da bayram ikramiyesi ödensin. 4/B statüsünde çalışan sağlık çalışanlarına verilen kadro hakkı, diğer kamu kurumlarında çalışan sözleşmeli personele de verilsin.

•Uzun süredir gündemde olan ve hakkında vaatler verilen ek gösterge, tüm çalışanlar için çıkarılsın. 

•KİT kurumlarının lojmanlarında kira bedelinden KDV kaldırılsın. 

•Özel Hizmet Tazminatı Yansıtma Oranı'nda artış yapılıp emekli maaş ve ikramiyesi tutarlarında artış sağlansın. 

•Kamu görevlileri öğrenim durumları itibarıyla çıkabilecekleri derece ve kademeye kadar yükselebilsin
 

Anahtar Kelimeler:
EmekliMemur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vergi 2019-08-01 12:08:34

önce çalışanlar arasındaki vergi dilimi adaletsizliğini kaldırın. işçi %27 dilimindeyken memur 20 ye ancak giriyor. neden hep işçiden vergi kesiliyor. memur neden az vergi veriyor.

Avatar
meemur 2019-08-01 15:13:01

ver memura hep memura, bu ülkede memurdan çok çalışan başka kesim var, işçi işçi. vergiyi veren işçi, ssk yı veren işçi, çok çalışan yine işçi. adil olun adil.