banner388

Marketlerde paralı poşet dönemi başlıyor

Uzun süredir gündemde olan marketlerde poşetlerin parayla satılması ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Marketlerde paralı poşet dönemi başlıyor

Uzun süredir gündemde olan marketlerde poşetlerin parayla satılması ile ilgili kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

13 Kasım 2018 Salı 13:27
Marketlerde paralı poşet dönemi başlıyor

Marketlerde poşetin parayla satılmasını da içeren atık kanun teklifi Meclis'e sunuldu.

POŞETLER 25 KURUŞ OLACAK

AK Parti'nin, çevre ve atık yönetimiyle ilgili çalışmalarda teşvik, marketlerde poşetlerin 25 kuruş olması, yeni yapılacak imar uygulamalarında bisiklet yolları yapımının zorunlu hale getirilmesi ile ilamsız icra takibi için Merkezi Takip Sistemi kurulması gibi düzenlemeleri de içeren iki ayrı kanun teklifi, Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığı'na sundukları çevreyle ilgili yasa teklifi konusunda basına açıklama yaptı.

Muş, atık yönetimiyle ilgili teklif uyarınca bakanlıkça bu konuda belediye ve il özel idarelerine teşvik verileceğini, marketlerde naylon poşetlerin 25 kuruş karşılığı satılacağını, yeni imar uygulamaları kapsamında bisiklet yolu zorunluluğu getirileceğini söyledi.

Son Güncelleme: 14.11.2018 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsun_55 2018-11-13 14:18:24

Türkiyedeki bütün sorunları hallettiniz atık yönetimi kontrolü altında milletin cebindeki 25 krş a bile göz diktiniz pes doğrusu!!! Temel besin maddemiz Ekmeğe yapılacak olan 25 kuruş zammı çok gören vatandaş bir poşete 25 kuruşu nasıl versin?Bi poşetin bakkala maliyeti 25 kuruş değilki bu rakamı neye göre belirlediniz?

Avatar
samsunlu 2018-11-13 14:24:56

ya kardesım vatandasın cebıne zaten elınızı atmısınız kazandıkca kazanıyorsunuz bırde sımaralım dıyosun ayıptır ayıp bu vatandasın aldıgı 1600 lıra adama dort poset vereceksın bı ekmegını alacaksın yapmayın bu uygulamalar ıyı nıyetlı degıl

Avatar
onur 2018-11-13 14:47:22

sorun yok yiyenler, poşet vermeyen yerden alış veriş yapmam olur biter, hadi görelim yasamı büyük, vatandaşmı!

Avatar
Cemal 2018-11-13 23:24:36

Ulan gerekirse kucağımda kazağımı sepet yapar gene de vermem o 25 kuruşu poşete. Yeter artık yeteeeeeeeeerrrrr. İsyan ettik yeter.

Avatar
Baha 2018-11-14 01:36:16

Eyvah,eyvah, eyvah bu atık sistemi değil kazık sistemi !!!Zaten market bakkal v.b poşeti veriyor birde poşet satsınlar milletin cebindeki kuruşlarada göz diktiniz Allah siz yöneticilere akıl fikir ihsan eylesin ,Şu elektrik,doğalgaz,suya yaptığınız zamları geri çekin millet ekmek alamaz duruma gelmiş siz ekmeğin kaç gıram kaç lira olduğunu biliyormusuz?tabi bilemezsiniz gidip aldığınız varmı fırına vesayire yok!Anca arabaya ,mobilyaya,beyaz eşyaya ayıp,ayıp bu millete eziyet ayıp ,Taş yenmiyor olmuş kuru soğan 5 TL gıdada indirim mutfakta indirim elektrik,su,doğalgaz bunlarda K.D.V yi sıfırlayın meskende K.D.V kaşığı olurmu hiç sanki iş yeri vergiden düşceğiz Allah buna reva göstermez bir an önce siz bunu meclisten geçirin hemde acil fatura tutarı kullanım bedeli 30 TL yok okuma bedeli,yok bilmem ne payı buluyor 100 TL pes artık bunu görmezden gelmeyin ,, Milleti Yaşatki Devlet Yaşasın ey yöneticiler bunları niye düşünmezsiniz yazık,yazık bu millet bunu hak etmiyor bilesiniz!!!!!!!

Avatar
Samsun 55 2018-11-14 12:14:46

Posetimizi artık taşırız ondan kolay ne var

Avatar
Doğru 2018-11-14 15:32:25

Yapılan uygulama doğru bence. Marketten bedava almıyoruz ki poşet de bedava olsun. Ve olay para değil sağlık için, Doğa için, Bizler için. Bence doğru karar.