banner388

Marketlerde 25 ürünün fiyatı sabitlenecek

Son 20 yılın rekorunu kıran enflasyon sonrası temel gıda ürünlerinin fiyatlarının sabitlenmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sunulan teklife göre, 20-25 ürünün fiyatı yılsonuna kadar sabitlenecek.

Marketlerde 25 ürünün fiyatı sabitlenecek

Son 20 yılın rekorunu kıran enflasyon sonrası temel gıda ürünlerinin fiyatlarının sabitlenmesi gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da sunulan teklife göre, 20-25 ürünün fiyatı yılsonuna kadar sabitlenecek.

07 Nisan 2022 Perşembe 14:06
Marketlerde 25 ürünün fiyatı sabitlenecek

AK Parti’nin ekonomi kurmayları, vatandaşı enflasyona ezdirmemek için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda kurmaylar, bazı temel ürünlerin fiyatının sabitlenmesi önerisini dar kapsamlı bir toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sundu.

20-25 ÜRÜNÜNÜN OLMASI BEKLENİYOR

Çalışmalarına devam ettiği belirtilen öneriye göre, un, yağ, şeker, bakliyat, bebek bezi, temizlik maddeleri gibi 20-25 ürün belirlenecek. Bu ürünlerin fiyatı yılsonuna kadar sabitlenecek.

16 LİRA YERİNE 10 LİRAYA ALINACAK

Öneride üreticilerin zarar etmesinin önüne de geçilecek. Buna göre, devlet sübvansiyon uygulayacak. Buna göre 16 liraya olması gereken ürünün rafta 10 liraya satılması sağlanacak. Aradaki 6 liralık fark ise devlet tarafından üreticiye ödenecek. Söz konusu öneri hayata geçerse hem ani fiyat artışları önlenecek hem de enflasyonla mücadele konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

TARIM KREDİ ÖNERİSİ

Öte yandan, AK Parti kurmaylarının bir diğer önerisi ise Tarım Kredi Kooperatiflerinde sadece çiftçinin ürettiği; süt, et, yoğurt, un, patates, soğan, fındık, incir gibi ürünlerin satılması oldu. Böylece çiftçinin ürettiği ürünlerin Tarım Kredi eliyle büyük marketlere göre daha uygun bir fiyatla vatandaşa ulaştırılması amaçlanıyor.

Kaynak: internethaber.com

Son Güncelleme: 07.04.2022 14:10
Anahtar Kelimeler:
Marketürün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut karanfil 2022-04-07 16:47:00

tarım kredi kooperatifleri mağazası her şehirde bir iki tane .bununla mı onbin ,sekizbin beşbin şubesi olan marketle rekabet edeceksin.kendimizi kandırmayalım.her krizde ortaya atılan İlhan kesici adı gibi her pahalilikta da tarım kredi kooperatifi.

Avatar
Huseyin ceyar 2022-04-08 23:44:44

Firsatci sitokcu kan emici tefeciler acgozlu milletine zulum eden zalimlere devletimimiz daha caydirici cezalar getirmeli yoksa her firsatta ayni olaylar yasanacaktir bunun disardan ve icerden birlikte hareket ederek vatandasi ekonomik bunalima surukleyip sokak catismalarini isteyen ulkeyi karistirmak isteyenlerin isi bunlar halk dusmanlari gerekirse hapis cezalari verilmeli bunlarin amaci Tayip gitsin ne olursa olsun isterse ulke yansin anlayisinda olan gafiller