banner388

Kurbanlık fiyatları belli oldu

2018 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu. Enflasyonda yaşanan artışa paralel olarak bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 10'un üzerinde bir artış yaşanacağı belirtildi.

Kurbanlık fiyatları belli oldu

2018 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu. Enflasyonda yaşanan artışa paralel olarak bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 10'un üzerinde bir artış yaşanacağı belirtildi.

04 Temmuz 2018 Çarşamba 12:38
Kurbanlık fiyatları belli oldu

2018 yılı kurbanlık fiyatları belli oldu. Enflasyon rakamlarına paralel olarak bu yıl kurbanlık fiyatlarında yüzde 10'un üzerinde artış bekleniyor. 2018 yılının en düşük büyükbaş kurbanlık fiyatının 7000, en düşük küçükbaş kurbanlık fiyatının ise 1.000 TL olması öngörülüyor.

Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının muhtemel olduğunu belirterek ağustos ayındaki kurun belirleyici olacağını söyledi.

MALİYET FİYATI ARTIRABİLİR

Sabah Gazetesi'nden Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre, bu yıl küçükbaş hayvanın ortalama 1,000, büyükbaşın ise ortalama 7000 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıkmasını öngördüklerini dile getiren Tunç, en büyük sıkıntının yükselen döviz kuru nedeniyle maliyeti artan yem ve yakıt olduğunu kaydetti.

Buna bağlı olarak hayvan üreticisinin enflasyonun üzerinde bir zamla satışa çıkmasının da muhtemel olduğunu vurgulayan Tunç, "Üretici bir yıl boyunca verdiği emeğin karşılığını almak istiyor. Dolayısıyla ağustostaki döviz kuru fiyatlarda belirleyici olacak" ifadelerini kullandı.

Geçen yıl pazarda büyükbaş hayvanın fiyatı 6 bin ile 22 bin lira arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 lira ile bin 200 lira arasında satışa çıkmıştı. Yapılan satışlardan ise toplamda 10 milyar liranın üzerinde gelir elde edilmişti. 

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'nda bu yıl vatandaşları 9 günlük tatil bekliyor. 20 Ağustos pazartesi günü Arife günü ile başlayacak olan bayram, 24 Ağustos cuma günü sona erecek.

Son Güncelleme: 05.07.2018 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.