banner388

Konkordato ilan eden gıda devinden ilk açıklama

Geçtiğimiz günlerde içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle konkordato ilan ettiğini açıklayan gıda devi Yörsan Gıda'dan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada henüz borçların geri ödenmesine başlanamadığı ve sıkıntıların geri dönülemeyecek boyutlara ulaşabileceği belirtildi.

Konkordato ilan eden gıda devinden ilk açıklama

Geçtiğimiz günlerde içerisinde bulunduğu ekonomik sorunlar nedeniyle konkordato ilan ettiğini açıklayan gıda devi Yörsan Gıda'dan ilk açıklama geldi. Yapılan açıklamada henüz borçların geri ödenmesine başlanamadığı ve sıkıntıların geri dönülemeyecek boyutlara ulaşabileceği belirtildi.

14 Kasım 2018 Çarşamba 11:21
Konkordato ilan eden gıda devinden ilk açıklama

Konkordato ilan eden süt ve süt ürünleri sektörünün önde gelen şirketlerinden Yörsan Gıda'nın özellikle likidite sıkıntısıyla ilgili problemler yaşamaya başladığı, söz konusu sıkıntının geri döndürülemeyecek zararlar oluşturması riskinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Geçen ay konkordato ilan eden Yörsan İcra Kurulu, Bloomberg HT'ye açıklamalarda bulundu. Yörsan Gıda Mamulleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 1984 yılından bu yana süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösterdiği hatırlatılan açıklamada, "Şirketimiz kurulduğu ilk günden bu yana benimsediği yüksek kalite standartları ve çalışma etiğiyle, çalışanları, tedarikçileri, üreticileri, perakende kanalı, tüketicileri ve tüm ekosistemi için değer yaratmaya odaklanmıştır" denildi.

Türkiye'ye değer yaratma çabalarını desteklemek için yatırımlarına kesintisiz devam eden Yörsan'ın özellikle likidite sıkıntısı ile ilgili problemler yaşamaya başladığı kaydedilen açıklamada, söz konusu sıkıntının geri döndürülemeyecek zararlar oluşturması riskinin ortaya çıktığı ifade edildi.

Yörsan İcra Kurulu'nun yaptığı açıklamada, "Şirketimiz, ekonomik faaliyetin kesintisiz olarak devam etmesi ve telafisi imkansız mağduriyetlerin oluşmaması adına uzun zaman azami çaba göstermiş, elindeki tüm enstrümanları sonuna kadar kullanmış, her türlü opsiyonu değerlendirmek sureti ile çıkış yolu bulmaya çalışmıştır. Tüm bu çabaların sonunda, işletmenin bütünlüğünün bozulmaması ve sürdürülebilirliğinin zedelenmemesi kaydıyla tüm çalışanlarının ve diğer paydaşların haklarının korunması, alacaklıların alacaklarına tam ve eksiksiz olarak kavuşmalarını temin etmek amacıyla 09 Ekim 2018 tarihinde konkordato kurumuna başvurmuştur" denildi.

'YÖRSAN HENÜZ BORÇLARIN ÖDENMESİ SÜRECİNE BAŞLAYAMAMAKTADIR'

Yörsan'ın konkordato korumasında bir yeniden yapılandırma planını uygulamaya koyarak, süreç sonunda bu ekonomik sıkıntıdan kurtulmayı hedeflediği kaydedilen açıklamada, "Konkordatoya ilk başvuruyu takip eden süreçte, Yörsan, konkordato yeniden yapılandırma planının oluşturulması ve tüm alacaklılarının mutabakatı ile yürürlüğe girmesi için çalışmalarını hukuki sorumlulukları ve yasal takvim çerçevesinde sürdürmektedir. Konkordato hukuku çerçevesinde bu plan yürürlüğe girmeden, Yörsan henüz geçmişe dönük borçların ödenmesi sürecine başlayamamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Yörsan'ın üretim, dağıtım ve satış operasyonlarının devam edebilmesi için gerekli ticari faaliyetlerini kesintisiz sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, bu süreçte de Yörsan'ın tedarikçisi olan süt üreticileri dahil tüm tedarikçileriyle varolan ticari faaliyetlerini sürdürdüğü ve tedarikçilerinin bu faaliyetlerden doğan alacaklarını düzenli olarak ödediği kaydedildi.

İcra Kurulu'nun açıklamasında, "Yörsan konkordato kurumu aracılığıyla alacaklılarına olan tüm yükümlülüklerini yerine getirme ve borçlarını tahakkuk eden faizleriyle birlikte tam ve eksiksiz olarak ödeme azmindedir" denildi.

Son Güncelleme: 27.11.2018 09:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kamil 2018-11-14 11:44:07

Kriz mriz yok, milleti kandırmayın

Avatar
hahaha 2018-11-14 15:55:28

bunların hepsi psikolojik(!)
en kötüyü atlattık(!)

yavaş yavaş akıllanıyorlar ama iş işten geçti.

Avatar
Mc5561 2018-11-14 23:23:19

Ne krizi ülkede bol bol keriz var.Almanya bizi kıskanıyor. Dij güçler. Kürtaj yapıyok burda.

Avatar
Ahmed Arif 2018-11-14 12:54:42

Sizi gidi fırsatçılar sizi!...

Avatar
Vatansever 2018-11-14 16:15:49

Dev diye bahsediyor dolardaki bu hareketten düştüğü hallere bak.hava civasınız.karlarınızı kötü günler için biriktirseydiniz açılmasaydınız.yorgana göre uzatmayı unuttunuz.bir anda köşe olmaya çalıştınız.güzel köşe oldunuz.devlete suç bulmayın.

Avatar
fatih yılmaz 2018-11-15 07:20:51

bu da yeni çıktı devlet in yine çalışanı değil yandaş şirketleri kollamak için çıkardığı birşey borçlarından kurtulacak çalışanlar tazminat alamicak o kadar seneleri heba olacak yazıklar olsun ya hiç mi birşey çalışan emekçiden yana olmicak...bu çarkın en önemli dişlisi işçi artık cebimizden 3 5 kuruşumuzdan uzak durun ya...

Avatar
Yorumsuz 2018-11-15 08:47:28

Ya ne krizi imf bile bizden borc istedi :)

Avatar
Serkan keskin 2018-11-15 09:51:27

Nasıl borç odeyemiyorum diyor anlamadım marketlere yada gidacilara peşin yada en fazla bir ay vadeyle mal veriyorsunuz sonra topu patlatıyorsunuz bu işin için de bir iş var