banner388

Kıdem tazminatına zam geliyor! 

Kıdem tazminatı ücretlerine zam geliyor. Yapılan zam ile birlikte kıdem tazminatında beklenen tavan ücret 8 bin 224 TL olacak. 

Kıdem tazminatına zam geliyor! 

Kıdem tazminatı ücretlerine zam geliyor. Yapılan zam ile birlikte kıdem tazminatında beklenen tavan ücret 8 bin 224 TL olacak. 

26 Haziran 2021 Cumartesi 13:24
Kıdem tazminatına zam geliyor! 

ÖDEMELER TEK SEFERDE YAPILIYOR

Kıdem tazminatı hesabı son alınan brüt ücret üzerinden yapılıyor. Bu brüt ücrete yıl içinde alınan düzenli ödemeler de dahil edilebiliyor. Böylece giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplama yapılıyor. Hesaplamada çalışılan yıl kadar ay ve günler de dikkate alınarak kıdem tazminatı ortaya çıkartılıyor. Kıdem tazminatından sadece damga vergisi kesiliyor ve ödemeler tek seferde nakit olarak banka yoluyla yapılıyor. İşçinin izni olmadan kıdem tazminatı taksite bölünemiyor.

8 BİN LİRANIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Kıdem tazminatı tavanı her yıl ocak ve temmuz aylarında artıyor. 5 Temmuz'da açıklanacak enflasyon oranı ile birlikte ocak ayından bu yana geçen 6 aylık enflasyon da belirlenmiş olacak. Bu enflasyonun yüzde 3'lük toplu sözleşme zammını geçmesi durumunda fark oluşacak ve bu fark memurlara ve memur emeklilerine ödenecek. Bu oran kıdem tazminatı tavanının artışını da belirleyecek.

5 aylık enflasyon yüzde 6.39 olarak gerçekleşti. Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketinden yapılan hesaplamalara göre de 6 aylık enflasyonun 7.67 olarak çıkması bekleniyor. Buna göre 5 aylık enflasyon oranı ile hesaplandığında yeni kıdem tazminatı tavanı 8.127,10 TL olacak. Ancak haziran enflasyonunun da eklenmesiyle yüzde 7.67'lik artışla rakamın 8.224,10 TL olması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.COM

Anahtar Kelimeler:
Kıdem TazminatıZam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.