banner388

Kavgalara sebep olan bütçe görüşmelerinde sona gelindi

6 Aralık'ta başlayan 2022 yılı bütçe görüşmeleri sona erdi.

Kavgalara sebep olan bütçe görüşmelerinde sona gelindi

6 Aralık'ta başlayan 2022 yılı bütçe görüşmeleri sona erdi.

17 Aralık 2021 Cuma 23:22
Kavgalara sebep olan bütçe görüşmelerinde sona gelindi

TBMM Genel Kurulu'nda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi 327 oyla kabul edildi... Görüşmelerin son gününde milletvekilleri önemli açıklamalarda bulundu

SAMSUN MİLLETVEKİLİ USTA'DAN DİKKAT ÇEKEN ÇIKIŞ

Bütçe görüşmelerinin son gününde İyi Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta önemli açıklamalarda bulundu. Usta  "Türkiye'de fiyat istikrarı tamamen kayboldu. Yüksek enflasyon hayatımıza geri döndü. Türkiye 1970'li, 1980'li, 1990'lı yılları yaşıyor. Merkez Bankası, enflasyonla mücadeleyi bıraktı. Enflasyonla mücadele polise bırakıldı, denetim elemanlarına bırakıldı ve son olarak da Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) bırakıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş bir kur şoku yaşıyoruz" dedi.

TARİHİN EN YÜKSEK KUR ŞOKUDUR

Usta açıklamasında "Gelelim bugüne '2021 krizi' diyeceğimiz bu krizde ise bu yılın en düşük kuru 6,88, en yüksek kuru 17,14 olmuştur. Nominal kur artışı yüzde 149'dur. O yüzden diyorum, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en yüksek kur şokudur. Reel artış daha da vahimdir yüzde 106, yani 1994 krizinde yüzde 17,5 olan reel kur artışı, 2001 krizinde yüzde 26 olan reel kur artışı, bu krizde yüzde 106'dır. Bunu mutlak surette görmemiz gerekiyor. Dolayısıyla yüksek faiz ekonominin her yanında, politika faizinin düşürüldüğüne bakmayın, ekonomide cari olan faiz oranları, siz politika faizini düşürdükçe onlar artıyor. Borçlanma faizleri yüzde 23'e gelmiş, önümüzdeki aylarda borçlanma faizlerinin yüzde 30'un üzerine çıkacağını hep beraber yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.12.2021 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.