banner388

Kanun teklifi yarın mecliste! En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı?

Memur ve emeklilerin dört gözle beklediği maaş zammı düzenlemesi yarın meclise sunulacak. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? İşte detaylar...

Kanun teklifi yarın mecliste! En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı?

Memur ve emeklilerin dört gözle beklediği maaş zammı düzenlemesi yarın meclise sunulacak. En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? İşte detaylar...

04 Temmuz 2023 Salı 18:48
Kanun teklifi yarın mecliste! En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 6 aylık enflasyon rakamlarını işaret etmesiyle birlikte memur ve emekliye yönelik maaş zammı düzenlemesinde son düzlüğe girilirken, konuyla ilgili yeni gelişme yaşandı. En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifinin yarın TBMM'ye sunulacağı belirtildi.

"VERDİĞİMİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Milyonlarca memur ve emeklilerin beklediği maaş zammı düzenlemesiyle ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Kabine Toplantısı'nın ardından müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "5 Temmuz günü 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi.

YARIN MECLİSE SUNULACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından zam düzenlemesinin Meclis'e ne zaman geleceği belli oldu. En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören teklifin yarın TBMM'ye sunulacağı belirtildi.

IŞIKHAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeye yönelik soru üzerine, düzenleme üzerinde çalıştıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının takip edilmesi gerektiğini belirtti.

"YOĞUN BİR MESAİ HARCANIYOR"

Meclis tatile girmeden yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık ise Işıkhan, "Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli." ifadesini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETİ BİTİRDİK"

Işıkhan, düzenlemeye yönelik çalışmanın son durumuna ilişkin ise, "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz." diye konuştu.

"ENFLASYON VERİLERİYLE RAKAM NETLEŞECEK"

Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu yaptı. Akbaşoğlu yarın açıklanacak enflasyon verileri ile rakamın netleşeceğini belirterek, "Enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. Akbaşoğlu, "Bu hafta içerisinde kanun teklifimizi yüce Meclisimize milletvekili arkadaşlarımızla beraber sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Son Güncelleme: 04.07.2023 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2023-07-05 10:10:58

verilen sözlerde 3600 konusu da vardı....bahsedilmemiş.....milyonlarca memur 3600 konusunu beklemekte....2 senedir bu konu askıda mı..???????