banner388

İşverenlere kötü haber! SGK harekete geçti

SGK'dan işverenleri üzecek, çalışanları ise sevindirecek haber geldi. 2019 yılında denetimler artacak ve çalışanların sigorta primlerini düşük seviyede yatıranlara yaptırım uygulanacak.

İşverenlere kötü haber! SGK harekete geçti

SGK'dan işverenleri üzecek, çalışanları ise sevindirecek haber geldi. 2019 yılında denetimler artacak ve çalışanların sigorta primlerini düşük seviyede yatıranlara yaptırım uygulanacak.

07 Kasım 2018 Çarşamba 12:35
İşverenlere kötü haber! SGK harekete geçti

2019 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun denetimleri artacak. SGK, sigorta primlerini gerçek ücretlerinden düşük seviyede yatıranlar için harekete geçiyor.

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın haberine göre, düşük ücret sorunu Cumhurbaşkanlığı 2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Programı'na girdi ve gelecek yıl sorunun çözümü için gerekli yasal düzenlemeler yapılacak.

Bazı işverenlerin sosyal güvenlik primini düşük ödemek için çalışanların, prime esas kazancını düşük göstermesi yıllardır süren bir sorun. Bu konuda birçok adım atıldıysa da kesin çözüme ulaşılamadı. 2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da bu soruna dikkat çekildi.

Sosyal sigorta primlerinin gerçek ücretlerinden düşük seviyede prime esas kazanç üzerinden yatırılmasının sosyal sigorta sisteminin mali sürdürülebilirliğini olumsuz etkilediğine değinilen Programda; kişilerin gerçek gelirleri üzerinden prim ödemeye teşvik eden politikalara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapıldı.

Bu kapsamda da 2019 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetimlerini artıracak. Programa göre, 2019 Aralık ayına kadar, ücreti eksik bildirilen kalifiye mesleklerdeki kişilerin meslek kodu uygulaması ile tespiti yapılacak. Ayrıca elektronik denetim takip sistemi kurularak eksik ücret bildirimi ile kaçak istihdamın önüne geçilecek.

Anahtar Kelimeler:
SgkSigorta PrimleriIşveren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Carsambali 2018-11-07 18:59:24

Guzel haber ama uyguluyan yok

Avatar
Çalışan 2018-11-08 16:44:31

Çalışmış olduğum iş yerinde mesai ile ortalama aldığım 2.300 ! ve bankaya yatırılan farklı fiyatlar ile en fazla yatırılan 1.800 !!!
Iş veren işcinin 3/1 hakıkını ancak veriyor. İşci sesini çıkarttığın da işten çıkartılacak korkusundan dolayı sesini çıkaramıyor ve bu sebepten dolayı her zaman her yerde işçi mağdur oluyor.

Avatar
ÇALIŞAN 2018-11-07 20:49:46

ŞUAN ÇALIŞANLAR ÇOĞUNA ELDEN ELDEN MAAŞ ALIYOR.. ADAM 2500TL MAAŞ ALIYORSA ,1600 ÜSTÜNÜ ELDEN VERİYORLAR. MESAİ ELDEN VERİYOR. KAYIT DIŞI ÇALIŞAN ÇOK.. EN KÖTÜSÜ SURİYELİLER..