banner388

İşsizlik Maaşında Müjde!

İşsiz kalanlara sağlanan imkanlar artırılacak, işçilere işsiz kaldıklarında ödenen maaşın artırılması, süresinin uzatılması ve yararlanmanın kolaylaştırılması planlanıyor.

İşsizlik Maaşında Müjde!

İşsiz kalanlara sağlanan imkanlar artırılacak, işçilere işsiz kaldıklarında ödenen maaşın artırılması, süresinin uzatılması ve yararlanmanın kolaylaştırılması planlanıyor.

06 Ekim 2016 Perşembe 09:35
İşsizlik Maaşında Müjde!

Hükümet, işsizlik maaşında artış yapmaya hazırlanıyor. İşsiz kalanlara 15 ay süreyle 2 bin liraya varan maaş ödemesi yapılması planlanıyor. Mevcut sistemde, kendi istek ve kusuru dışında işini kaybedenler; son 120 gün içinde prim ödeyerek sürekli çalışmış ve son 3 yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olma şartıyla maaş alabiliyordu.

İşten ayrılmadan önce son 120 gün olan eksiksiz prim ödeme süresi 30 güne, son 3 yılda 600 gün prim ödeme şartı ise 100 güne çekilecek ve kendi kusuru dışında işten çıkarılma şartı da kaldırılacak. Mevcut sistemde işsizlik maaşı bağlanırken son 4 aylık dönemdeki ortalama brüt kazanca bakılıp kazancın yüzde 40'ı kadar maaş ödeniyordu ve maaş, brüt asgari ücretin yüzde 80'ini aşamıyordu.

İşsizlik maaşı şu an damga vergisi düşüldükten sonra en düşük 653, en yüksek ise bin 307 lira seviyesinde ve işsizlik maaşında üst sınırın kademeli olarak artırılması planlanıyor. Üst sınırın öncelikli olarak bin 500 liraya, sonrasında ise 2 bin liraya kadar çıkabilir. Ayrıca halen işsiz kalanlara 10 aya kadar maaş ödenirken, bu sürenin 15 aya kadar çıkarılması planlanıyor.

İşçiler işsiz kaldığında devreye giren 'işsizlik fonu'nun esnaf için de oluşturulması planlanıyor, sistemin detayları henüz belirlenmedi fakat fon kurulduğunda esnaf her ay işsizlik sigortası primi ödeyecek ve işsiz kaldığında da fondan para alabilecek. 

Son Güncelleme: 06.10.2016 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.