banner388
banner390
banner410
banner408

İlaç gibi geldi... Beklenen yasa çıktı!

SoResmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve halk arasında ‘vergi affı’ olarak adlandırılan yasaya yönelik ayrıntılar belli oluyor. Yasa ile ilgili borcu olan milyonlarca insana emeklilik şansı doğdu.

banner269

İlaç gibi geldi... Beklenen yasa çıktı!

SoResmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve halk arasında ‘vergi affı’ olarak adlandırılan yasaya yönelik ayrıntılar belli oluyor. Yasa ile ilgili borcu olan milyonlarca insana emeklilik şansı doğdu.

19 Kasım 2020 Perşembe 11:55
İlaç gibi geldi... Beklenen yasa çıktı!

4 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

TBMM Genel Kurulu, en kapsamlı borç yapılandırmalarından biri olarak kabul edilen yasayı kabul etti. Karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasayla, 4 milyon kişinin borcunun yapılandırılması sağlanacak. Toplamda 500 milyar liralık borcun yapılandırılmasının sağlayacak yasa, vergiden trafik cezalarına, sigorta primlerinden öğrenim kredisine kadar devlete olan borçların taksitlerle ödenmesinin yolunu açacak.

EMEKLİLİK HAKKI DOĞUYOR

Milyonları kişinin hayalini kurduğu emeklilik için çıkan yasa ile birlikte büyük bir fırsat doğdu. Yasa ile birlikte geçmişe dönük borçları olan vatandaşlar büyük indirimler ile borçlarını yapılandırarak emekli olabilecek.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile vatandaşlarımızın SGK'ya olan borçlarının yapılandırarak ödemeleri için büyük kolaylık getirildi. SSK işveren, işsizlik sigortası primi, damga vergisi, ÖTV borçları, emekli kesenekleri, kurum karşılığı, isteğe bağlı sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, GSS primleri, idari para cezaları (İPC), EK-5, Ek-6 ve 2925 primleri, 6183 sayılı kanun kapsamındaki rücu alacakları, yersiz ödemeler, 1479 SK. 2926 SK Bağ Kur primleri gibi birçok kurum alacağının yapılandırarak ödeyebilecekler. Bu  kanun aynı zamanda Bağkur sigortalılarının dondurulan prim günlerinin ihyasını da kapsamakta ve birçok sigortalıya emeklilik yolu açacak.

Ayrıntılı açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Son Güncelleme: 19.11.2020 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
C.T. 2020-11-19 16:53:31

işsiz insanı GSS'ye borçlandır sonra yapılandır ne güzel iş

Avatar
Balyoz 2020-11-19 20:22:05

Ben bir önceki yıllarda yapılandırmada yararlandım. vatandaşın yararına, Eğer önceki yıllardaki gibi kurumların içi kalabalık balık istifi olursa herkes covit olur.En çok sağlık personeline üzülüyorum. İnsanları caddelerde kalabalık yapıyorlar diye eleştirenler pandemi dolu dizgin artarken olabilecek en kotu zamanda insanları devlet kurumlarında borç yapılandırma kuyruğuna girmelerine sebep olanları neden eleştirmez?

Avatar
muzaffer kurt 2020-11-20 00:01:25

Bu zor ğünlerde ne yapılandırması herkesin borcunu silin bir defaya mahsus millet rahatlasın saygıyla görüşümü KAMUOYUNA ARZ EDERİM ....

Avatar
Osman Gadiş 2020-11-20 11:39:12

Haberin başlığı ile içeriği hiç uyuşmuyor. Başlık af içerik indirim ve yapılandırma.Bunun af ile ne alakası var.Bu hükümet ne zaman vatandaşın bireyini affetti,elinden gelse donunu alacak.Lutfen haberlerinizde daha dikkatli ,gerçekçi ve samimî olun.Selamlar,başarılar.