banner388

İkinci el araç piyasasına bir zam daha geliyor

Türkiye'de ÖTV'de yaşanan artış ve pandemi nedeniyle duran üretim ile birlikte araç piyasası gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İkinci el araç piyasasında önünmüzdeki hafta yine artış olabileceği belirtildi.

İkinci el araç piyasasına bir zam daha geliyor

Türkiye'de ÖTV'de yaşanan artış ve pandemi nedeniyle duran üretim ile birlikte araç piyasası gün geçtikçe artmaya devam ediyor. İkinci el araç piyasasında önünmüzdeki hafta yine artış olabileceği belirtildi.

12 Eylül 2020 Cumartesi 14:29
İkinci el araç piyasasına bir zam daha geliyor

Koronavirüs nedeniyle kapatılan fabrikalar yeniden açılırken üretimin yavaş olması ve talebin birikmesi elinde aracı olan fırsatçılara yaradı. Neredeyse ikinci el araçlar sıfırının üzerine 50 bin TL koyarken aynı zamanda ÖTV'de de yaşanan artış fiyatlarda düşüş yaşanmayacağını gösteriyor. 

FİYATLAR DAHA DA ARTACAK

Galerici Mustafa Üzer yaptığı açıklamalarında fiyatların yükseleceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki günlerde 1 hafta 10 güne kadar araç fiyatlarında yükseliş bekliyoruz. Sıfırlarda bayiler 400 bin liralık araca 500 bin lira yazdılar liste fiyatına ama bu ikinci ele daha yansımadı. Şöyle bir gerçek var fiyatlar yükseldi”

DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ

Üzer açıklamalarında ikinci el araç satışlarında fırsatçılık yapmaya çalışanların da olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

“Normal satmak için acil ihtiyacı olan var. Ama şöyle de bakıyoruz yüzde 70 herkes araba satmaya başladı. Satan almaya başlıyor. Böyle bir ek kazanç sağlamaya çalışan çok fazla. Bu araba fiyatları niye çıktı? Yurt dışından araba gelmediği için. Ülkemizde olan araba sayısı belli fabrikalar üretim yapmıyor. Araba da herkesin bir ihtiyacı. Sıfır yok zaten adam gidiyor 6 ay zaman veriyorlar. Bayilerde sıfır araba yok. O yüzden düşeceğini hiç zannetmiyorum talebimiz çok fazla.

GARANTİ VERİRİM

Dışarıdan gemilerle arabalara gelene kadar biz düşme şansı beklemiyoruz. Fiyatlar çıkıyor. Herkes galeriden almama derdinde biniciden alma derdinde. Binici dediğiniz insanların yüzde 80’i bu ticareti yapıyor. Bizler yasal yapıyoruz. Garanti kapsamındayız. Bir sorun olursa sattığınız arabada bir şey olursa biz buradayız. Dışarıdan aldığınız insanlar sizi ertesi gün tanımazlar. Arabaları galericiden almaya özen gösterelim. Herkes bu mesleği yapmanın derdinde herkes mesleğini yapsın. Sattığımız her arabaya garanti veririm.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
boş 2020-09-12 14:34:17

yazdıklarının çoğu kağıt üstünde konular. her şey satana kadar sattıktan sonra hangi aracın arkasında duruyorsunuz. büyük farkla geri almaya kalkarsınız. dışarıdan gemiyle arac gelmesine gerek yok ülkede fabrikalar üretime hız versin yeterli. ww almazsın olur biter.

Avatar
KoÇoVaLı... 2020-09-12 17:13:13

Ulan arkadaş 5 liralık araçları 30 bin lira yaptınızya ALLAH sizin belanızı versin.Aklı olan araba almaz.Toplu taşımaya devam eder.O namussuzlarında arabalar ellerinde kalır fiyat düşer...

Avatar
Elli5 2020-09-12 17:47:16

Gelir tabi mis gibi is bugün 40 a al ertesi gün 50 ye sat. Bu parayı kim kazanıyor. Piyasanın anası ağladı