banner388

İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Vatandaşların sıfır araç alımından ziyade ikinci el arabalara yönlendiğini söyleyen galeri sahipleri, ikinci el araçlarda ise fiyatların düşüp düşmeyeceği konusunda tahminlerini iletti.

İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Vatandaşların sıfır araç alımından ziyade ikinci el arabalara yönlendiğini söyleyen galeri sahipleri, ikinci el araçlarda ise fiyatların düşüp düşmeyeceği konusunda tahminlerini iletti.

11 Eylül 2017 Pazartesi 12:04
İkinci el araba fiyatları düşecek mi?

Araç almak herkesin hayali iken bu gerçekte o kadar kolay olmuyor. Hele hele sıfır araba almak bazı vatandaşlar için neredeyse imkansız. Fiyatların yüksek oluşu, vergi dilimlerinde ortaya çıkan fazlalık yani ekonomik yetersizlikler başlıca etken.

Vatandaşlar ikinci el araçlara yöneliyor

Sıfır araçlarda ortaya çıkan rakamlar kimi vatandaşların cebine uygun olmayınca direksiyon ikinci el piyasasına çevriliyor. Ekonomik olarak daha uygun araç bulmada, ikinci el araç piyasası vatandaşlar için daha cazip görülüyor.

Fiyatlar düşmeyecek

İkinci el araçlarda fiyatların düşüp düşmemesi hususunda meraklar varken galeri sahipleri talebin yüksekliğinden dolayı fiyatların düşmeyeceğini ifade ediyorlar. Manisa Galerici Sitesi esnaflarından Arif Diz, ‘’ Hala daha ikinci elde talep yüksek. Düşeceğini zannetmiyorum. Çünkü sıfırlara insanların gücü yetmediği zaman ikinci eli tercih ediyorlar. Burada da ikinci elde az kilometreli, düzgün, temiz, bu araçları tercih ediyorlar. Fiyatlar da hiçbir zaman düşmez. Düşeceğini, gerileyeceğini zannetmiyorum. Çünkü karşısında bir talep var. Düşüş bekleyenler hiç vakit kaybetmeden araç alabilirler. Çünkü sıfırların zammı her hafta, her ay devam ediyor” dedi.

Kilometre kontrolüne dikkat edilmeli

İkinci el araç almak isteyenlere uyarılarda da bulunan esnaf Arif Diz, vatandaşlara alacakları arabada kesinlikle kilometre kontrolü yapmaları tavsiyesinde bulunuyor.  Diz, “Yetkili servise, ana bayisine, o firmaya gidip, servise kilometre kontrolü yapsınlar. Bu araç bu serviste bakıma girmiş mi? Örnek veriyorum; araba 120 bindedir de 60 binde bir araç almıştır. 120 binde serviste çıkar. Kilometrenin oynamadığı mesaj olarak gelmiyorsa bayide ispatlanabilir. Bireysel alıcılar mutlaka ekspertize gitsin.’’ ifadelerini kullanıyor.
 

Son Güncelleme: 11.09.2017 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.