banner388

iKi iL ARASI 80 DAKiKAYA iNECEK 

İstanbul süper hızlı tren projesiyle ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, projeye 2028 yılına kadar başlanacağını söyledi. Projenin hayata geçmesiyle bereber iki şehir arasındaki sürenin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

iKi iL ARASI 80 DAKiKAYA iNECEK 

İstanbul süper hızlı tren projesiyle ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, projeye 2028 yılına kadar başlanacağını söyledi. Projenin hayata geçmesiyle bereber iki şehir arasındaki sürenin 80 dakikaya ineceğini söyledi.

23 Ekim 2023 Pazartesi 18:51
iKi iL ARASI 80 DAKiKAYA iNECEK 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Ankara- İstanbul Süper Hızlı Tren projesiyle ilgili konuşan Bakan Uraloğlu, projeye 2028 yılına kadar başlanacağını söyledi. Projenin hayata geçmesiyle bereber iki şehir arası 80 dakika sürecek.

"VATANDAŞLARIMIZIN TEVECCÜHÜNÜ KAZANDIK"

Demiryolu yatırımlarının artırılması gerektiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, "AK Parti hükümetlerimiz döneminde güzel işler yaptık. Vatandaşımızın teveccühünü kazandık. Türkiye'nin ilk etaptaki karayolu ihtiyacını karşıladık. Hala ihtiyaç elbette var. Ancak demiryolları tarafında güzel işler yaptık 14 bin kilometreye çıkardık. 2 bin 250 kilometre yeni hat yaptık. Gelecek projeksiyonunda 2028'e kadar neler yapabileceklerimizi tasarladık. Sıfır emisyon noktasında da demiryolu taşıması çok daha önemlidir. Demiryollarında daha fazla bir şeyler yapmalıyız." dedi.

"ANKARA'DAN İSTANBUL'A 80 DAKİKADA GELİNECEK"

Ankara- İstanbul Süper Hızlı Tren projesine 2028 yılında başlanacağını belirten Bakan Uraloğlu, "2028'e doğru neler olacak, Ankara İzmir Yüksek Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Ankara- İstanbulSüper Hızlı Treni'ne başlamış olacağız. 2030'u belki biraz geçebilir. 12 ilimiz YHT'den yararlanabiliyor. Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek." ifadelerini kullandı.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE DEMİRYOLU PROJESİ

Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul yükünü alan raylı sistem Marmaray 1 milyarın üzerinde yolcu taşıdı. Bu haliyle bile yetmiyor. Gebze'den başlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü geçerek İstanbul Havalimanı üzerinden Çatalca'ya gidecek bir güzergah olacak. 2028'e kadar bitecek."

Anahtar Kelimeler:
Hızlı Tren
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Feridun 2023-10-23 19:58:41

Bu iki il samsunu hicmi hiç bağlamıyor. Asıl samsuna hızlı tren ne zaman gelecek onu söyle Sayın bakanım.

Avatar
Samsunlu 2023-10-24 13:56:28

Samsuna kara tiren çok bile!!!! neyinize yetmiyor....

Avatar
Ali balbal 2023-10-24 15:24:09

Yok onlarin derdi iki ili tekrar nasil geri aliriz. Onun icin tarihlere dikkat edin secimlere yakin tarihler. Yatirimlari secim araci olarak kullanip insanlari boyle oyalayip kafese almaya calisiyorlar. Samsuna gelince orada secmen baskisi yok oylar cantada keklik. Niye ugrassinki onlarin derdi baska. Ustelik Samsun Ankara hatti herseyiyle bitmis bir proje, sadece yapim ihalesi gerekiyor. 5 yil oldu hala insaata baslanamadi. Her yatirimi soyluyorlar ama secim malzemesi olarak kullaniyorlar. Bakin burdan soyluyorum. Samsunlu secmen onumuzdeki belediye secimlerinde Akp ye oy vermesin ve sonrasinda yapacak bir sey yok 2028 beklenecek eger bu proje baslanlanmazsa Akp ye oyunu vermezse o milletvekillerini kaybederse aninda proje baslatilir. Cunku bu bolgede rahat ne olursa olsun bu zavallilar beni seciyorlar gerek yok diyor projelere beklesinler. Cunku Ankara Istanbul oylarini almak iktidarda kalmak demek. Dedigim gibi iktidarda kalmak icin her yolu deniyorlar. Yaklasan belediye secimker var. Top Samsunlu secmende oylede yok boylede yok degistir baskanini ver baska partinin adayina inanin Samsun bundan daha kotu olmaz.

Avatar
ne oldu 2023-10-24 08:40:18

Ankara-Samsun hızlı tren ne oldu? hiç bir haber gelişme yok mu?

Avatar
Kadir 2023-10-25 15:05:11

Sn Bakanım Samsun lu Ankara ya otobüs ile 12 saatte gidiyor sen önce Samsun’a hızlı tren getir süper hızlı treni sonra yaparsın orada zaten hızlı tren var Karadeniz bölgesini bir Karadeniz li olarak bu kadar ihmal etmenizi doğrusu anlamakta zorluk çekiyorum herhalde çantada keklik olarak görüyorsunuz

Avatar
Lütfi 2023-10-25 17:02:13

Bırakın hızllı treni samsun un batı ve doğu çevre yolları ne zaman yapılacak şehir içi keşmekeşliğini gören yok çünkü vakilimizde yok

Avatar
kerami 2023-10-23 22:36:36

bu haberin samsunla ilgisi ne anlayamadım da

Avatar
Yasin 2023-10-28 02:18:24

Samsunlular kızgın