banner388

Gıda devinin konkordato sürecinde yeni gelişme

Konkordato sürecinde olan Türkiye'nin en büyük tavuk firmaları arasındaki Keskinoğlu'nda yeni bir gelişme yaşandı.

Gıda devinin konkordato sürecinde yeni gelişme

Konkordato sürecinde olan Türkiye'nin en büyük tavuk firmaları arasındaki Keskinoğlu'nda yeni bir gelişme yaşandı.

12 Eylül 2018 Çarşamba 16:31
Gıda devinin konkordato sürecinde yeni gelişme

Tavukçuluk sektöründe Türkiye'nin en büyük tavuk firmaları arasında yer alan Keskinoğlu'nun 11 Haziran 2018 tarihinde konkordato ilan etmesinin ardından şirketten sürece ilişkin önemli bir açıklama geldi. Konkordato sürecine dair mahkeme tarafından 3 ay geçici mühlet kararı verilen Keskinoğlu'nun 10 Eylül 2018 itibariyle geçici mühlet kararı 2 ay daha uzatıldı.

Keskinoğlu tarafından yapılan açıklamada, "Keskinoğlu A.Ş. olarak, 11 Haziran 2018 tarihinde ticari faaliyetlerimizi aralıksız devam ettirebilmek için, nakit sıkışıklığı nedeniyle geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuştuk. Talebimiz mahkemece kabul edilerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmişti. Şirketimizin finansal verilerinin incelenmesi sonrasında, 10 Eylül 2018 itibariyle; Akhisar 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından geçici mühlet kararının 2 ay daha uzatılmasına karar verilmiştir" denildi.

Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat'ın haberine göre, yönetim Kurulunun, faaliyetlerinin sürdürülmesi için uluslararası işbirlikleri de dahil olmak üzere; şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendirdiği belirtilen açıklamada, yaşanan sıkıntıları aşmak için operasyonel maliyetleri azaltacak hamleler yaparak karlılık odaklı büyüme stratejilerinin uygulandığı kaydedildi.

"Şirketimizi temsil etmeyen kişiler tarafından ortaya atılan iddialardaki spekülatif bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde ticari ve sosyal paydaşlarımızı endişeye düşürdüğünü ve şirket faaliyetlerini olumsuz etkilediğini belirterek, tarafımızdan yapılmayan hiçbir açıklamaya itibar gösterilmemesi gerekir"

Şirket yönetimi, ilerleyen dönemlerde de kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.