banner388

Fiyatlar Tavan Yaptı! Marketler Satmama Kararı Aldı

Market zincirleri sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artış sonrasında harekete geçti. Alınan karar doğrultusunda fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyvelerin satışı bir süreliğine durdurulacak.

Fiyatlar Tavan Yaptı! Marketler Satmama Kararı Aldı

Market zincirleri sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artış sonrasında harekete geçti. Alınan karar doğrultusunda fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyvelerin satışı bir süreliğine durdurulacak.

29 Ocak 2019 Salı 11:03
Fiyatlar Tavan Yaptı! Marketler Satmama Kararı Aldı

Meyve ve sebze fiyatları tarihin en yüksek seviyelerine yükseldi. Yaşanan fiyat artışı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarındaki yükseklikten şikayet etmişti. Zincir marketler bu açıklama sonrasında herekete geçti. Marketler, fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyvelerin satışını bir süreliğine durduracak.

Kış ayları olması nedeniyle seralarda yetiştirilen biber ve patlıcan gibi ürünlerin kilogram fiyatı bazı yerlerde 20 TL'ye kadar yükseldi. Yüksek fiyatlar nedeniyle eleştirilen marketler de, şubelerinde biber ve patlıcan gibi ürünleri satmama kararı aldı.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre, Türkiye Odalar Borsalar Birliği'nde (TOBB) konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın marketlerdeki sebze ve meyve fiyatlarının yüksekliğini eleştirmesi sonrasında zincir marketlerden yeni bir hamle geldi. Zincir marketlerin aldığı karara göre hal fiyatı 9-10 TL'ye ulaşan biber ve patlıcan gibi ürünlerin satışı bir süreliğine durdurulacak.

Kararı Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan da doğruladı. Akcan, "Market müdürleri, bağlı bulundukları genel müdürlüklerle yaptıkları yazışmaları bizimle paylaşarak fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyveleri satın almayacaklarını duyurdu. Biz de yeni karara göre planlamamızı yaptık. Marketler tüketici ve ilgili bakanlıklarla karşı karşıya gelmek istemiyor. Patlıcan ve biberin kilosu halde bile 9-10 TL'ye ulaştı. Bu şartlarda bu ürün markete girerse 20 TL'ye satılması lazım. Kimse şu ortamda böyle bir risk almak istemiyor. O yüzden kısıtlamanın yeni birçok ürüne yansımasını bekliyoruz" dedi.

Kararla ilgili Hürriyet'e konuşan bazı zincir marketlerin şube müdürleri, "Merkez yönetimlerden gelen yazı üzerine yeni bir planlama yapıldı. Plana göre fiyatları astronomik olarak yükselen ürünlerin satışını durdurduk. Bu uygulama ne kadar devam edecek ve biber, patlıcan dışında hangi ürünleri kapsama alacak şu an için bilemiyoruz" açıklamasında bulundu.

Alınan kararla ilgili 361 üyesi olan ve 3 bin 900'den fazla satış noktasında hizmet veren marketlerin üye olduğu Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek de şunları söyledi: "

— Biber ve patlıcan gibi maliyetleri yüksek olan ürünleri satmama kararı verdik. Ancak her şubemiz için bu karar geçerli değil. Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerimizde bu ürünler olmayacak. Kış aylarında seralardan gelen bazı ürünlerin fiyatları 15-20 TL'yi buluyor. Maliyet yüksekliğinden dolayı bu kadar artan fiyatlarla satış yapmak yerine böyle bir karar verdik. Ancak tüketici talebinin olduğu market şubelerinden bu ürünler satılacak.

Son Güncelleme: 29.01.2019 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selin 2019-01-29 11:53:28

ay ülke bi şahlandı bi şahlandı durdurmaıyoruz efendim. bu yeni sistem mütiş oldu bence
yavaş şahlanalımda saçımız başımız dağılmasın.

Misafir Avatar
ertac55 2019-01-29 12:23:59 @selin

güzel yorum

Beğenmedim! (0)
Avatar
jovanni 2019-01-29 12:46:35

bunlar hep almanyanın ve batının bizi kıskandığının göstergeleri.

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-01-29 12:57:45

Ülkemizi 16-17 yıldır yöneten AKP iktidatlarinin getirdiği son durum maalesef içler acısı, İşsizlik,Enflasyon,pahalılık almış başını gidiyor.Vatandaş çaresiz durumda, çiftçi perişan Her şey İTHAL ede ede çiftçi de perişan durumda.
AKP yetkililerine sorarsanız Ülkede sorun yok her şey güllük gülistan lık.
İste boyle bir ortamda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bu İktidara güzel bir ders verilmeli.Eğer yine bu AKP iktidarına oy verecekseniz hic ağlamaya ve sizlanmaya hakkıniz yoktur.Takdir sizin.

Avatar
saygın 2019-01-29 15:14:25

ah bu dış güçler var ya tarladaki pırasaya bile el attı.

Avatar
Meltem 2019-01-29 15:05:29

Avrupada amerikada arkadaslarim var whatshap goruntulu olarak bana marketleri gezdirdiginde fiyatlari ve herseyin en kalitelisini gordugumde yaziklar olsun bu ulkeye diyorum cunki en guzel en ucuz urunler orda hile hurda yok organikse organik sozde burasi musluman ulke bereket car hersey bol inanmayin keske hepimizin imkani olsada ordaki bereketi gorsek muslumanin karni ac musluman doymuyor gavur dedikleriniz sefa icinde

Avatar
göktürk 2019-01-29 13:13:03

akp den başka oy verecek parti mi var kardeşim !!!
durmak yok yola devam...

Misafir Avatar
Selin 2019-01-29 15:39:56 @göktürk

türkiye iyi olacak bekle

Beğenmedim! (2)
Avatar
mavi 2019-01-29 23:08:15

Allah şahit ki evime meyve sebze alamıyorum kahvaltılığı zaten unuttuk aidığım maaş faturalara zor yetiyor yarı aç yasıyoruz.. yazıklar olsun bin yazık olsun lanet olsun bizi bu duruma düşürenlere..

Avatar
Mistik h 2019-01-30 00:10:01

Marketler satmasin vatandaşta bı sure yemesin. Elinde patlasın mal bunların salça 10 lira makarna 3 lira tuz 4 lira çay 20 lira bı market 700 lirayı buluyor karalahana 8 lira olurmu yav