banner388

Fındık Konseyi Başkanı Arslantürk: Fındık fiyatları yükselecek

Fındık üreticisi her yıl yaşadığı fiyat mağduriyeti ile bu yıl da karşı karşıya. TMO, hasat mevsiminin sonuna gelinmesine rağmen henüz fındık alım fiyatını açıklamadı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk ise bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğunu, bu nedenle fiyatların artmasını beklediklerini açıkladı.

Fındık Konseyi Başkanı Arslantürk: Fındık fiyatları yükselecek

Fındık üreticisi her yıl yaşadığı fiyat mağduriyeti ile bu yıl da karşı karşıya. TMO, hasat mevsiminin sonuna gelinmesine rağmen henüz fındık alım fiyatını açıklamadı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk ise bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğunu, bu nedenle fiyatların artmasını beklediklerini açıkladı.

05 Eylül 2018 Çarşamba 13:34

Fındık üretici Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yapılacak olan fiyat açıklamasına odaklanmış durumda. Hasat sezonunun sonuna gelirken fındık fiyatlarının istenen seviyede olmaması ve TMO'dan beklenen açıklamanın gelmemesi tepkilere neden olurken, konu ile ilgili Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk'ten açıklama geldi. Aktürk, "Üretici fındığını kontrollü bir şekilde piyasaya sürsün, emanete vermesin. Üretici, bizi dinlerse fındık fiyatında mağduriyet yaşamaz" ifadelerini kullandı.

'ÜRETİCİ FINDIĞINI İSTEDİĞİ FİYATA SATACAK'

Bloomberght'de yer alan habere göre fındık rekoltesine dikkat çeken Arslantürk, ilerleyen süreçte fındık fiyatlarının artacağını kaydederek, "Toprak Mahsulleri Ofisi'nin fiyat açıklamasına gerek yok. TMO´nun sadece biz gerekli altyapı hazırlığını tamamladık ve gerektiğinde piyasada olacağız demesi de yeterli olur. Bu yıl rekoltenin az olması zaman içerisinde fiyatların daha iyi bir noktaya taşınacağını gösteriyor. Bizim dışımızda fındık üretimi yapan ülkelerde de fiyatlar oluştu. Oradaki fiyatlar da hemen hemen buradaki fiyatlarla aynı. Bu yıl üretici fındığını istediği fiyattan satacak gibi görünüyor" dedi. 

'EMANETE ÜRÜNÜNÜ VERMEMELİ'

Üreticinin fındığını piyasaya kontrollü indirmesi gerektiğini savunan Arslantürk, "Ağustos sonu itibari ile toplam ürünün yüzde 15´i piyasaya indi. Eylül ayı içerisinde de toplam ürünün % 45-50´sinin piyasaya ineceğini düşünüyoruz. Üretici kesinlikle emanete ürününü vermemeli. Eğer üretici ihtiyacı kadarını piyasaya indirirse fındıktan istediği geliri elde edebilir" diye konuştu. 

ÜRETİCİ, FİYATI BEKLİYOR

TMO'nun fiyat açıklamasını beklediklerini kaydeden fındık üreticisi Saniye Kol ise "Herkes çalışıp aybaşı aylığını alır. Bende o da yok. Sadece fındığım var. Çoluk çocuk okula gidecek. İhtiyaçlarımız var. Geçen yıl fındık boşa gitti. Devletimizden iyi bir fiyat bekliyoruz. Fındık iyi fiyat etmezse bizde fındıklarımızı satamayız. Bir an önce fındık fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Yoksa fındığı çoluk çocuğa oyuncak ederiz" diye konuştu.

'FINDIKLARIMIZI SATAMIYORUZ'

Zararına fındık topladıklarını dile getiren üretici Zinnet Kol da "Fındıklarımızın bazıları dal da bazıları yerde çürüdü. Fındıklarımızı satamıyoruz. Allah aşkına, devlet fındığa bir fiyat versin de biz de kurtulalım bu sıkıntıdan. Geçen yıl fındıkları neredeyse bedava verdik. Bekle bekle, en son millet 5 liraya fındığını sattı; yazıktır, günahtır" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MURAT ŞENOL 2018-09-05 21:45:30

Ya sayın yetkililer bırakın bu işleri ortada fındık kalmadı üretici mağdur hala fiyat verecek TMO çiftçinin sırtından karın doyuranlar HARAM OLSUN.

Avatar
Uretici 2018-09-06 00:14:36

Uretticinin elinde findikmi kaldi.Birkismini bayramda satti birkisminida simdi stacak okul ihtiyaci icin.

Avatar
İsmail Karaköy 2018-09-06 16:58:56

Bu yıl alınan bilgilere göre fındık rekoltesi istenildiği gibi değil... son günlerdeki tabii afetler de göz önünde bulundurulduğunda üretici zor durumda... Fındık alıcı tüccar ve yandaşları ise ağzını açmış bekliyor.. bu sezon fındık para edecek, TMO fiyatı en kısa zamanda açıklayacak ama üreticiler lütfen biraz daha sabırlı ve mantıklı davranmasiniz.

Avatar
uysal bodur 2018-09-06 22:00:50

ALLAH sizin belanızı versin.ağustosun 1inde işçi parasını açıkladınız,fındığın fiyatını açıklamadınız.birde bu FERRORO halkı sömürüyor bu devlet bu kadarmı başı boş.kimse görmüyormu bu yahudileri.

Avatar
Nete 2018-09-07 16:38:46

Size iyi oluyor AKP nin oylarına bakın ağlamayın size bu haketti hersene aynı tersane sonuç AKP tulum çıkarıyor bence fındık 1 lira olmalı belbi aklınız başınıza gelir