banner388

Fındık açıklaması: Acilen devlet destekli...

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ve basın mesupları biraraya geldi. Başkan Karan önemli açıklamalarda bulundu.

Fındık açıklaması: Acilen devlet destekli...

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ve basın mesupları biraraya geldi. Başkan Karan önemli açıklamalarda bulundu.

17 Ocak 2018 Çarşamba 09:43
Fındık açıklaması: Acilen devlet destekli...

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, basın mensuplarıyla buluşarak fındığın geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"DEVLET SAHİP ÇIKMALI"

Fındık konusunun Giresun'un ve Karadeniz illerinin başlıca sorunu olduğunu ifade eden Başkan Karan, "Fındık sorununu fiyat endeksli düşünmememiz lazım. Baktığınız zaman fındıkta çeşitli sorunları söyleyebiliriz. En önemli sorunlarımızdan birisi fındık bahçelerimizin yaşlanması. Yaşlanan kökten alacağımız verim diğer illere baktığımız zaman çok düşük. Acilen fındıkla ilgili yenileme çalışması gerekir ve buda devlet desteği ile beraber olması gerekir çünkü üretici bahçesini yenilediği zaman 7-8 yıl bu bahçeden ürün almayacak ve gelir kaybına uğrayacak. Üretici ekonomik kayba uğramadan yenilemem çalışması acilen başlatılmalı” dedi.

"BÜYÜKŞEHİRLERE GÖÇ EDİYORLAR"

Fındık tarımının gelecek kuşaklara aktarılması için çalışma başlatılması gerektiğini vurgulayan Başkan Karan, "70-80 yaşındaki insanlarımız halen fındık tarımı yapmakta gelecek kuşaklara biz fındık tarımını aktaramamakta zorluk çekiyoruz çünkü herkes büyükşehirlere göç etmiş ve orada geçimini sağlıyor. Göç eden insanlarımız sadece fındık zamanı anne ve babasına yardıma geliyor sadece toplama konusunda yardımcı oluyor. Acilen fındığımızı gelecek kuşaklara aktarmak içinde çalışma yapılmalı” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-17 11:42:38

Ziraat mühendisleri böro mumurluğu yapıyor tarlada olması gereken mühendisler daıre içinde memurluk yapıyorlar devletimizin bu konuda düzenleme yapması lazım

Avatar
salih 2018-01-17 13:32:37

findiga kesin cözüm findigi tarladan kesmekle olacak, demedi demeyin devlet yakinda findigi tarladan söküp kesene para verecek.

Avatar
HASAN ATASOY 2018-01-18 12:08:56

Findik para etdin o kendine baktirir bu yil Tuccara calistik devlet destegi tapusu az olana 2_3 kat fazla versin vAllahi kari birak zarardayiz bunlar dile gelmeli

Avatar
Murat 2018-01-18 12:11:49

Bu AKP fındık üreticisine öldürmüştür yazıklar olsun halen daha konuşlar biz fındık üreticisi olarak sandık başına 2019 0 oy