banner388

Ev alacaklara müjde! KDV indirimi fiyatları düşürecek

Türkiye Bankalar Birliği 61. Genel Kurulda Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen KDV kararı ile birlikte konutta KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşeceği açıklandı.

Ev alacaklara müjde! KDV indirimi fiyatları düşürecek

Türkiye Bankalar Birliği 61. Genel Kurulda Başbakan Binali Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca Bakanlar Kurulu'nda kabul edilen KDV kararı ile birlikte konutta KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşeceği açıklandı.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 15:47
Ev alacaklara müjde! KDV indirimi fiyatları düşürecek

Türkiye Bankalar Birliğinin 61. Genel Kurulunda konuşma yapan Binali Yıldırım, “Seçim kararını alınca piyasalar gerekli olumlu tepkiyi verdi. Bu seçim kararı bütün siyasi partilerin istediği bir karardır. Enflasyonu aşağı çekmek bizim görevimiz. Türkiye yüksek faiz ve enflasyonu hak etmiyor. Buradaki oranın bir kısmı, Türkiye'nin izlediği aktif dış politika yüzündendir. Ekonomik gerçekliklerle alakası yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazım. Büyüme hem kaliteli hem de tabana yayılıyor” dedi. 

Yüksek faiz bizim için iyi bir şey değil

Bankalara faiz indirim çağrısında bulunan Yıldırım, “ Hüseyin Bey "yüksek faiz bizim için iyi bir şey değil, yüksek faizden bankalar kar etmiyor" gibi bir şey dedi, o zaman indirelim. Biz de boş durmayacağız enflasyonu aşağı çekeceğiz" şeklinde devam etti. 

Konutta ekonominin çarkları yeniden dönecek

Konuşmasında konut piyasasını da değerlendiren Yıldırım, “Ziraat Bankası ve diğer bankalar konut stoğunu azaltmak için kampanya başlatacak. Konutta ekonominin çarkları yeniden dönecek” dedi. 

Yeniden yapılandırma bir suç değildir

Yaptığı konuşmada bankacılara da seslenen Binali Yıldırım, “Enflasyonla mücadelede devam edecek. Hedef tek haneli hale getirmek. Gerekli tedbirleri alıyoruz. Yaşlılara, emeklilere imkânlar verildi. Ancak mali disiplinden kopma söz konusu değil. Finansal piyasalarla ilgili de tabi bankalarımızın olsun, Merkez Bankası kur dalgalanmalarını bankaların kredi ihtiyaçlarını dikkate alarak, dinamik bir yönetişim süreci ile gerekli tedbirleri almaya devam edecek. Olumsuzluklara dünyada petrol fiyatları artmaya devam ediyor. Petrol üreticisi olmayan ülkeler bundan etkileniyor. Türkiye de onlardan biri. Bir dizi tedbir aldık. Sizden isteğimiz de, kredi maliyetlerini bizim tarafımızdan ilave maliyetleri mümkün mertebe küçültmek, birlikte hareket ederek maliyetleri faizleri aşağıya çekmek. Yüksek faizden olan memnuniyetini de sona erdirmek. Daha düşük faizle daha makul karlar edeceksiniz. Ama teker dönmezse, çarklar dönmezse o ettiğiniz az karlardan da mahrum olabilirsiniz. Yaşatmayı esas almalısınız. Yeniden yapılandırma bir suç değildir. Kontrollü gitmek lazım. Bankacılık sistemi hem siyaset koordinasyon içerisinde ülkenin imkân ve kabiliyetlerini en iyi şekilde en verimli alanlara kullanmak için gayret içerisinde olmamız lazım" ifadelerine yer verdi.

Konutta % 10 KDV İndirimi 

Gayrimenkulde beklenen KDV kararı Bakanlar Kurulu’ndan çıktı. Resmi gazetede yayımlanan karara göre konut teslimlerinde 6 ay süreyle yüzde 18 yerine yüzde 8 KDV uygulanacak. Yüzde 18 KDV’nin uygulandığı konutlar net alanı 150 metrekare ve üzerinde olanlar. Bununla birlikte değişen tapu harcı yüzde 4’ten yüzde 3’e düşürülecek. Açıklanan bu karar sonucunda 500 bin TL olan bir konutun 90 bin TL olan KDV’si 40 bin TL’ye düşecek. Bu indirimden yararlanmak için yüzde 18’lik KDV’ye dâhil konutların 31 Ekim 2018 tarihine kadar satışı ve teslimi yapılması gerekiyor. Bu KDV indiriminin sektöre hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
KonutBinali YıldırımKdv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serdar 2018-05-07 16:47:05

Her seçimde referandumda kdv indirimi oluyor bu demek oluyor ki devletin imkanlarını ve kaynaklarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanabiliyorlar aksini iddia ediyolarsa bu indirim 6 ay süreyle değil daha uzun uygulansın !!!

Avatar
orhanveli 2018-05-07 20:24:19

sizin paranızla, bizim keyfimizle; önce indireceğiz sonra bindireceğiz, hep böyle yaptık iyi bindirdik doğrusu :D

Avatar
VATANDAŞ SORUYOR 2018-05-07 20:16:20

VATANDAŞLA GIR GIR GEÇİYORLAR.. MİLLET AĞIZINA KADAR BORCLU.. PİYASA BİTMİŞ..

Avatar
serhat 2018-05-08 10:03:02

şimdi o fark daire üzerine zam olarak geri dönecek.müeahhit onu yedirirmi adama...alsana konuttada zam işte.yazık vatandaşa yazık.bu gelirler bu faizlerle bu zamlarla EV SAHİBİ OLMAK ARTIK HAYAL ÖTESİ...haya T ile haya L arasındaki tek engel ( TL )