banner388

Esnafa Prim İndirimi !

Daha önceden işçi çalıştırmış olan  işverenler için sağlanmış olan 5 puanlık prim indirimleri,, şimdi de esnaflar için uygulanacak.

Esnafa Prim İndirimi !

Daha önceden işçi çalıştırmış olan  işverenler için sağlanmış olan 5 puanlık prim indirimleri,, şimdi de esnaflar için uygulanacak.

09 Eylül 2016 Cuma 08:48
Esnafa Prim İndirimi !

Bağ-Kur’dan 5 puanlık prim indirim ile esnafın aylık olarak prim yükü toplam 82.35 TL daha azalacak. İndirimli olarak prim uygulamaları 1 Ekim tarihinde başlayacaktır. Borcu olan Bağ-Kur’lular, senelik 988 liraya ulaşmış olan prim indirimlerinden faydalanamayacaklar. Borcu bulunan esnafın prim indirimlerinden 1 Ekim 2016 itibariyle faydalanabilmeleri için borçlarını yapılandırmaları gerekiyor.

Meclis bayram tatiline girmeden art arda gelen yasalarla esnaflar açısından çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bu konuda son çıkan yasa ise geçtiğimiz gün Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu yasaya göre, daha önceden işçi çalıştırmış olan işverenler için sağlanan tam 5 puanlık prim indirimleri, şimdi de esnaflar için uygulanacak. Bağ-Kur’luların primlerinin 5 puanlık bölümü Hazine tarafından karşılanacaktır. Hazine, esnafların adına hesaplanmış olan tutarı her ay SGK’ya yatıracaktır.
Yapılan bu düzenlemede, Bağ- Kur’luların 2016 senesi içerisinde ayda toplam 82.35 TL daha az prim ödenmesi anlamına gelmektedir. Böylelikle Bağ- Kur’lular aylık olarak 568.21 TL ödemek yerine 485.86 lira prim ödeyecekler. Prim indirimleri, hep konuşulmuş olan “dürüst” mükellefin mükafatlandırılmaları anlamına gelmekte.

Bu indirimlerden bütün herkes yararlanamayacak. 5 puanlık bir prim indiriminden yararlanabilmenin de koşulları şöyle:
-Kendi payına düşmüş olan primleri yasal süre zarfından ödeyecek.
-Sosyal Güvenlik Kurumuna, kendi sigortalılığından kaynaklanmış olan prim, idari para cezası ile bunlar ile ilişkili olan gecikme borcu bulunmayacak.
Başka bir şekilde açıklayacak olursak, Sosyal Güvenlik Kurumuna prim ya da idari para cezası olan esnaflar 5 puanlık prim indirimlerinden faydalanamayacak.
 

Son Güncelleme: 09.09.2016 18:11
Anahtar Kelimeler:
Bağ-kurResmi GazetePrim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.