banner388

Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da aşı üretim merkezi açılış töreninde konuştu.

Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da aşı üretim merkezi açılış töreninde konuştu.

31 Ekim 2023 Salı 21:45
Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde üretilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Bir de müjde veren Erdoğan, "Hepatit A aşısı, Hepatit A virüsünün önlenmesinde kullanılan inaktif bir aşıdır. Sağlık Bakanlığımız tarafından 18 ve 24 aylarda her çocuğa uygulanıyor. Yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık ülkemiz de de üretilecektir. Böylece Türkiye dördüncü ülke olacak. Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır" ifadelerini kullandı.

“HERKESE 1. SINIF SAĞLIK HİZMETİ SAĞLADIK”

Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Toplam 29 bin metrekare fabrika sahasıyla KeyVac bu alanda öncü bir rol üstlenecektir. Türkiye koronavirüs sürecini dünyanın birçok ülkesine göre çok daha başarılı bir şekilde yürüttü. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Kendi aşımızla birlikte tescillenen tüm aşıları vatandaşlara ücretsiz olarak sağladık. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide sert adımlar atmaktan uzak durduk. Ülkemiz son asrın en büyük salgın krizinden güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Bu alanda faaliyet gösteren herkesi tebrik ediyorum.

"YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞIMIZ AZALACAK"

Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecektir. Türkiye en üst standartlarda üreten 4. ülke olacaktır. Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. İleri ve yetişmiş insan kaynağına da kavuşacağız. KeyVac Aşı Üretim Merkezi'nin ülkemize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar Türkiye'yi büyütme davamıza destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladığımız dönemde bu fabrikanın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum."

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanAnkaraRte
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adil 2023-11-01 08:26:24

İktidarın 2011 yılında kapattığı aşı üretim merkezi Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü yerine Sağlık Bakanlığı yeni bir aşı üretim merkezi kurdu.Bu enstitü, 27 Mayıs 1928 tarihinde, savaştan yeni çıkan Türkiye'de temel laboratuvar hizmetlerini yürütmek için kuruldu. Enstitüde,tifüs,dizanteri,kolera,veba,meningokok,stafilokok,boğmaca,brusella,,BCG,difteri,tetanoz,kızıl,,karma aşılar,kuduz, çiçek ve grip aşısı da üretiliyordu.Hıfzıssıhha Enstitüsü kapatılmak yerine modernize edilip daha iyi bir konuma getirilebilirdi.Ancak iktidar her adımını yıkmak üzerine atıyor.Mesela, şehir hastaneleri için çok köklü hastaneleri kapattılar.Hıfzıssıhha Enstitüsünün kapatılmasının özellikle Coivd-19 pandemisi sürecinde toplumda çok büyük maliyetleri oldu.Türkiye aşı çalışmaları geçmişi olan ve birçok ülkeye de ücretsiz aşı veren bir ülkeydi.Ancak iktidar eliyle ülkemizi aşıda da dışa bağımlı hale getirdiler.İktidar öncelikle bunun hesabını vermeli.