banner388

Erdoğan'dan ABD'ye 'uçak gemisi' tepkisi: Ne işin var senin orada?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık ettikten sonra Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'na katıldı. Dünyanın konuştuğu İsrail-Filistin çatışmasına da değinen Erdoğan, ABD'nin İsrail'e gönderdiği uçak gemisine tepki göstererek, "Senin ne işin var orada?" dedi.

Erdoğan'dan ABD'ye 'uçak gemisi' tepkisi: Ne işin var senin orada?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına başkanlık ettikten sonra Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Vakfı Teşkilat Buluşması'na katıldı. Dünyanın konuştuğu İsrail-Filistin çatışmasına da değinen Erdoğan, ABD'nin İsrail'e gönderdiği uçak gemisine tepki göstererek, "Senin ne işin var orada?" dedi.

12 Ekim 2023 Perşembe 21:57
Erdoğan'dan ABD'ye 'uçak gemisi' tepkisi: Ne işin var senin orada?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. İsrail-Filistin çatışmasına değinen Erdoğan "Amerika gibi bir ülkeye, barışı tesis mi yakışır, yoksa oraya benzinle, körükle gitmek mi yakışır?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Türkiye Gençlik vakfının kıymetli mensupları, sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Milletimizin ümidi geleceğimizin teminatı Gözümüzün ve gönlümüzün aydınlığı siz gençlerimizin her birini yürekten selamlıyorum. TÜGVA'yı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Sizlere bakınca kendi gençliğimi görmenin heyecanını yaşıyorum. Aranızda kendimi daha genç hissediyor şu sevdanızla bizlere bu duyguları yaşattığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin.TÜGVA'nın faaliyetlerinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 340 bini aşan üye sayısıyla, yurtları, gençlik merkezleriyle ülkemizin gurur abidesi olan kuruluşlarından biridir. İster lise ister üniverite olsun hiçbir yardım yapmadan tüm gençlerimize yönelik faaliyetler yöneten vakfımızla iftihar ediyoruz.

Sizlerin ufku ve hayallerinin büyüklüğü karşısında bizim de vizyonumuz genişliyor. Sizi bizim iftihar kaynağımız birilerinin de korkulu rüyası haline getiren işte bu özelliklerinizdir.Gençler şunu unutmayın: dağdaki teröristlere yerlere izmarit atmıyorlar diye çiçek çocuk muamelesi yapanların size iftira atmasının, sizi lekelemeye çalışmasının sebebi budur. Varsın onlar sizin çalışmanızdan rahatsız olsun. Biz hayırlı hizmetlerimizle sizlere ddestek olmaya devam edeceğiz.

"SİZ BİZE SANDIKTA SAHİP ÇIKTINIZ BİZ DE SİZLERE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkemizdeki seçim sürecini başarıyla tamamladık. Cumhuriyet tarihinin tam bir demokrasi şöleni içinde olan seçimde yüzde 90'ları bulan rekor katılım oranlarıyla icra ettik. Sayısız iftiraya maruz kaldık.Kirli pazarlıklara şahit olduk. Ne dediler? 6'lı Masa dediler. Ne dediler? Gerekir 16'lı masa dediler... Ne oldu? Ne 6'lı ne 16'lı masa tuttu. Gençler şunu unutmayın şu an parlamentoda şu masadan biri var mı? Nerede bunlar? Yok oldular. Ama kim var? Millet var. Terör örgütlerinin siyasete müdahale ettiği sahnelerle karşılaştık. Sığınmacıların hedef gösterildiğini gördük. Sizlerin şahsında bizlere destek veren tüm gençlerimize teşekkür ediyorum. Siz bize sandıkta sahip çıktınız. Biz de sizler için çalışmaya sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 seneyi Cumhurbaşkanlığında ustalık dönemi olarak görüyoruz. Hedefimiz Türkiye Yüzyılı'nın inşasıdır. Bunun zaten altyapısını kurmuştuk. Şimdi bunu Türkiye Yüzyılı şiarıyla yeni bir safhaya taşıyoruz. Kabinemizi bu vizyona göre oluşturduk.

"GENÇLERİMİZE ALAN AÇMANIN MÜCADELESİNİ VERDİK,VERİYORUZ"

Gençler geleceğimizin teminatıdır diyorsak, Türkiye'nin teminatı sizler olduğunuz için bunu söylüyoruz. En büyük zenginliğimiz gençlerdir derken tüm kalbimizle inandığımız için bunu dillendiriyoruz. İktidarlarımız boyunca kibirle yaklaşmadık. Gençlerimize tıpış tıpış gidip bunu yapacaksınız demedik. İçinde debelendiği dipsiz karanlığa gençleri de çekmeye çalışanlar gibi olmadık. Gençlerin demokrat dedesi namı ile ortalarda dolaşanların gençlere görev vermeye gelince nasıl sırra kadem bastığının hepimiz şahidiyiz. Biri koltuğu bırakmamak için yapmadığını bırakmadı. Bir tanesi otobüsün üzerinden koltuk atıyor. Biz gençlerimize alan açmanın mücadelesini verdik, veriyoruz. Siz genç kardeşlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Bilime,sanata,spora ve kültüre meraklı gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz.

'ULUSLARARASI UZAY KONGRESİ'NİN 77'NCİSİNE İNŞALLAH ANTALYA'DA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ'

TÜBİTAK burs programlarımızla 2023 yılında 26 bin 632 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisine 730 milyon lira destek aktardık. Cumhur İttifakı olarak, Aile ve Gençlik bankasının kurulması için kanun teklifini yakında Meclis'e sunuyoruz. Gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel bırakmıyoruz. Önceki hafta İzmir'de düzenlediğimiz TEKNOFEST'te gençlerimizin nasıl büyük hedefleri olduğunu bir kez daha gördük. Cumhuriyetimizin 100. yılına bir selam olarak düzenlenen festivallerimizi 4,6 milyon insanımız ziyaret etti. Bu alanda yeni bir adım daha atıyoruz. Uluslararası Uzay Kongresi'nin 77'ncisine inşallah 2026 yılında Antalya'da ev sahipliği yapacağız.

Rusya-Ukrayna savaşı neredeyse 600 gündür devam ediyor. Suriye'deki kardeşlerimiz 12 yıldır zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyor. Milyonlarca mazlum hayatta kalmaya çalışıyor. Yemen'den Libya'ya maalesef çatışma,gerilim hakim. Türkiye olarak bu topraklardaki hadiselerden bizler de doğrudan etkileniyoruz. Nerede bir zulüm varsa durdurmaya, kanayan bir yara varsa merhem olmaya çalışıyoruz.

"NEREDE BATI?"

Kim olursa olsun kanın, gözyaşının, katliamların önüne geçmeyi, kimden gelirse gelsin baskıya tehdite boyun eğmemeliyiz. Diklenmeden dik durmayı, tüm insanlığa karşı öncelikli vazifemiz olarak görüyoruz. Üç gündür gerek bölge gerek dünya liderleriyle görüşüyorum. Konuşmalar yapıyorum. Çocuk, kadın vesaire. Ama düşünün; şu an itibariyle Gazze'de su yok, ekmek yok, gıda yok. Bütün bunlar insan hakları evrensel beyannamesine ters. Nerede Batı? Bu noktada aldıkları tedbir var mı? Yok! ABD uçak gemisi gönderiyor diyorlar. İkinci uçak gemisi de geliyor. Amerika nire, Akdeniz, İsrail, Filistin nire? Ne işin var senin orada? Amerika gibi bir ülkeye barışı tesis mi yakışır; yoksa oraya benzinle körükle gitmek mi yakışır? Amerika'dan beklenen nedir? Türkiye'ye ait Suriye'de bir SİHA'yı terörle mücadele ederken düşürecek kadar ferasetini kaybeden bir anlayış var.

"SİVİLLERE YÖNELİK HİÇBİR ŞEYİ TASVİP ETMİYORUZ"

Sivillere yönelik hiçbir şeyi tasvip etmiyoruz. Tüm bölgemize sıçrama etkisi olan bu ateşi söndürmeliyiz. İsrail buraları işgal ederek Filistin'i mahkum etti. 67 sınırları içerisine Filistin'i kavuşturmaktır.İçerisinde binlerce askerin olduğu uçak gemisini göndererek ne yapmak istiyorsun?

Gazze'de yaşanan trajediye kör ve sağır olarak değil, barışa hizmet etmeliyiz. Çabalarımızı yoğunlaştırdık. Bu krizi hasasiyetle, devletimizin binlerce yıllık tecrübesine yakışır soğukkanlılıkla yöneteceğiz.

Her birinize teşekkür ediyorum. Gençler bunu hiçbir zaman unutmayın; En büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Milletimizin ve devletimizin teminatı sizlersiniz. Gücümüz sizlersiniz. Her biriniz tek başına bir Türkiye'siniz. İnşallah Türkiye yüzyılını sizler inşaa edeceksiniz.

'MİLLETE YEREL YÖNETİMLERDE HİZMET NEDİR GÖSTERMEMİZ LAZIM'

Unutmayın yerel seçime 6 ay kaldı. 6 ay sonra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bütün buraları yeniden geri alarak bu millete yerel yönetimlerde hizmet nedir bunu göstermemiz lazım'

Anahtar Kelimeler:
AbdErdoğanUçakgemisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
55 2023-10-12 22:56:36

İnanmayın bu cümleri ona abd konuşturuyor sen böyle konuş ki halk bakın reis yine kükredi desinler diye yerelseçimlere yatırım.