banner388

Emekliye ek zam için kulislerden heyecanlandıran iddia!

Emekli maaşı zammı hesapları yapılırken, Gazeteci Abdulkadir Selvi’den ek zam kulis bilgisi geldi. İşte detaylar…

Emekliye ek zam için kulislerden heyecanlandıran iddia!

Emekli maaşı zammı hesapları yapılırken, Gazeteci Abdulkadir Selvi’den ek zam kulis bilgisi geldi. İşte detaylar…

14 Eylül 2023 Perşembe 09:49
Emekliye ek zam için kulislerden heyecanlandıran iddia!

Geçtiğimiz günlerde ekonomide 3 yıllık yol haritası Orta Vadeli Program (OVP) ile çizilmiş ve emekliye ek zam için düğmeye basılmıştı. Emekliye zam düzenlemesi için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "En düşük emekli maaşı için Cumhurbaşkanımız bize talimatı verdi. Konu hakkında çalışıyoruz” ifadelerini kullanırken detaylar netleşmeye başladı. Emekli maaşı için Ocak ayı öncesinde yeni bir artış yapılacağı yönünde Ankara kulislerinden haber geldi. Öte yandan Ocak ayında uygulanacak memur ile SSK, Bağ-Kur emekli zammı için yeni hesaplar ortaya çıktı. İşte detaylar…

"EMEKLİYE OCAK AYINA KALMADAN ZAM"

Emekliye zam düzenlemesi için 1 Ekim’de yeniden açılacak Meclis’in en düşük emekli maaşı dahil yeni bir artış hazırlığında olduğu öğrenildi. Katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin Ankara’dan edindiği kulis bilgisini paylaşan Gazeteci Abdulkadir Selvi, “Ankara’da ulaşabildiğim yerlere sordum. Ocak ayına kalmadan bu düzenlemenin yapılacağı yönünde bilgiye ulaştım” dedi.

SEYYANEN ARTIŞ FORMÜLÜ UYGULANACAK

5 bin TL Cumhuriyet ikramiyesi, oransal zam ve seyyanen zam gibi üç formül gündeme gelirken, emekli zammı düzenlemesi seyyanen artış yapılacağını kaydeden Selvi, “Benim edindiğim bilgi Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma Bakanlığı’nın üzerinde yaptığı çalışma seyyanen bir zam olması yönünde. Bu zamın da en düşük emekli maaşından başlamak üzere hem memur hem SGK hem de Bağ-Kur emeklilerine olacağı yönünde. Ancak bu zam Ekim ayında bir defa mı olacak yoksa Ekim-Kasım-Aralık ayında 3 ay boyunca mı verilecek? Henüz onu netleştiremedim. Zaten Ocak ayında normal artışlar ve enflasyon farkı gelecek” ifadelerini kulandı.

Anahtar Kelimeler:
EmekliZamMaaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
david 2023-09-14 12:54:39

enflasyon olmasa ücretler güzel

Avatar
hasan 2023-09-14 22:46:48

oylamaya devam seçimlere az kaldı taktik güzel devam her gün ayrı bir yalan yok böle yok emkliye şöle desenize kardeşim cumhurbaşkanı ne zaman zam verise ozaman vericegiz yok şu bakan yok şu geçin bunları 4 ay daha az kaldı zamma 3000 tl seyyahen zam bu ok