banner388

Elektrik ve doğalgaza beklenen zam geldi!

BOTAŞ'ın doğalgaza zam yapıldığını açıklamasının ardından elektrik fiyatlarına da zam geldi. Zam, 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Elektrik ve doğalgaza beklenen zam geldi!

BOTAŞ'ın doğalgaza zam yapıldığını açıklamasının ardından elektrik fiyatlarına da zam geldi. Zam, 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren geçerli olacak.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 15:50
Elektrik ve doğalgaza beklenen zam geldi!

Doğalgaz ve elektriğe zam geldi. BOTAŞ, doğalgaza konutlarda yüzde 9, sanayide ise yüzde 14 zam yapıldığını açıkladı. BOTAŞ'ın kararının ardından elektriğe de konutta yüzde 9, sanayide 14 zam geldiği duyuruldu. Zammın 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Elektrik zammı ile ilgili karar, BOTAŞ'ın elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın fiyatına 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 49.5 zam yapmasının ardından geldi.

BOTAŞ'tan doğalgaz zammı ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Kamuoyu tarafından da bilindiği üzere Kuruluşumuzun konut abonelerine doğal gaz satış fiyatlarındaki en son düzenleme 2014 son çeyreğinde yapılmıştır. Yaklaşık olarak 44 aydır herhangi bir artış yapılmamış aksine Ekim 2016 tarihinde yaklaşık %10 indirim uygulanmıştır. Ham petrol varil fiyatlarında ve döviz kurundaki yükselişe bağlı olarak Kuruluşumuzun doğal gaz alım maliyetlerinde önemli oranda artışlar meydana gelmiştir. Son iki yılda brent petrol fiyatlarında % 100'ü bulan ve döviz kurunda ise yaklaşık % 63'lük artış gerçekleşmiştir. Bu nedenle doğal gaz toptan satış fiyatlarımızda yeni bir düzenlemeye gidilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Anahtar Kelimeler:
ElektrikDoğalgazBotaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2018-08-01 15:58:51

Emekliye 3 kuruş fazla verdiniz ya basın herseyde sizin gibi 10 milyar alsak ayda bizde dusunmeyiz ama biz emekli parayla asgari ücretle geciniyoruz birşey yiyip içemez olduk

Avatar
samsunlu 2018-08-01 17:26:49

daha bu başlangıç vurun abalıya gitsin yaa kardeşim hani iyi ekonomi hani gelişme nerde Temmuz da verdin 3,5 zam ağustos da geri alıyon yazık çok yazık